Начало Избрани Нетфликс продължава работата по минисериала за Сена

Нетфликс продължава работата по минисериала за Сена

552
0
Аертон Сена
Аертон Сена, снимка АТР

Нетфликс продължава работата по минисериала за Аертон Сена. Американската интернет платформа обяви, че бразилският актьор Габриел Леоне ще влезе в ролята на трикратния световен шампион в F1 в предстоящите серии, които трябва да се излъчат догодина.

Вчера бе отбелязан рождения ден на Сена. Макар да загина в катастрофа по време на състезанието на Имола през сезон 1994, легендарният бразилец продължава да живее в сърцата на своите фенове по целия свят. Сена е смятан за един от най-великите пилоти от F1 за всички времена. Той има редица успехи в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век с Лотус и Макларън.

Рожденият ден на Сена бе отбелязан и в страницата на Макларън в Туитър. Бразилецът бе част от британския екип в периода 1988-1993 г. През този период той печели трите си световни титли и по-голямата част от победите си в F1

Нетфликс обяви плановете си да направи мини серии за Сена още през 2020 г. За съжаление снимките бяха забавени с няколко години заради пандемията от коронавирус.

Минисериалът ще бъде заснет както на португалски, така и на английски език. Той ще изследва личността и семейните отношения на Сена. Отправна точка ще бъде дебютът в кариерата на бразилеца в Англия. Кулминацията ще бъде трагичният инцидент и смъртта на бразилския пилот по време на Гран при на Сан Марино 1994.

Главната роля в този минисериал на Нетфликс ще се изпълнява от Габриел Леоне. 29-годишният актьор от Рио де Жанейро е бил на по-малко от една година когато се случва фаталния инцидент на Сена. Леоне става много известен с участието си в продуцирания от Амазон сериал „Дом.“

Бразилският актьор ще играе в още един филм, свързан с моторните спортове, който носи името „Ферари.“ Това ще бъде документална продукция, режисирана от Майкъл Ман. В нея Леоне ще влезе в ролята на Алфонсо де Портаго. Испанският благородник записва общо 5 участия за Ферари в периода 1956-1957 г. и дори става първият състезател от Испания, който се качва на подиума във Формула 1

За съжаление Де Портаго напуска този свят само на 28 години по време на популярното автомобилно състезание „Миле Миля“ 1957. Испанецът претърпява тежка катастрофа, при която загива и неговият навигатор, както и 10 зрители около трасето.

„Огромна отговорност е, а също и голяма чест да мога да представлявам икона като Аертон Сена. Това е човек, който вдъхнови толкова много хора през целия си живот и доказа бразилския спортен талант пред целия свят“, сподели Леоне.

„Знам, че ще предоставя тази история на милиони хора в толкова много страни чрез платформата Нетфликс. Това ме вдъхновява да видя това като една от най-големите роли в кариерата си“, добави 29-годишният актьор.

„Габриел Леоне притежава харизмата, интензивността и нежността на Сена“, каза Висенте Аморим. Режисьорът призна, че проектът на Нетфликс е получил одобрение от семейството на Сена.

„Той има способността да изобрази уникалната личност на Аертон, особено като човекът, който ние познавахме извън пистата“, добави сестрата на Аертон Сена Вивиан.