Начало Други Невиждана за сезона конкуренция очаква Иван Влъчков на писта Стара Загора

Невиждана за сезона конкуренция очаква Иван Влъчков на писта Стара Загора

181
0

Невиждана за сезона конкуренция от 10 пилота в серия Туринг очаква Иван Влъчков с неговата Хонда Сивик на писта Стара Загора, 3-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Влъчков е шампион за миналия сезон, като през 2016 г. спечели и двата манша в града на липите. Сега обаче задачата му няма да е никак лесна.

Основни конкуренти в Туринг ще му бъдат Стоян Апостолов с Хонда Сивик, Стефан Панчугов също с Хонда Сивик и Станислав Паришков с Опел Кадет. Участие ще вземе и друг картингист – Давид Будев с Рено Клио, за който това е домашно състезание.

Останалите участници в класа са Светослав Ковачев с Фолксваген Голф, Боян Стоянов с Рено Меган, Красен Василев с Рено Клио, Стелиан Станчев с Пежо 306, Румен Коев с Хонда Сивик и Димитър Драганов с Опел Кадет.

В събота предстоят две квалификации за определяне на местата за старта, а в неделя ще има един състезателен манш, който ще определи победителя.

„Конкуренцията ни е сериозна и много добре подготвена, заяви Влъчков относно предстоящото състезание. – Отиваме да се борим и ще видим какво ще стане.“

За да се подготви по-добре, Иван направи два дни тестове на пистата Дракон край Калояново на Джап Фест миналия уикенд. Влъчков Иван навъртя общо около 50 км и постигна най-добро време от всички с коли с атмосферен двигател.