Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Невъзможно беше да копираш Шумахер, признава Ървайн

Невъзможно беше да копираш Шумахер, признава Ървайн

47
0

Бившият пилот от Ф1 Еди Ървайн призна, че е било невъзможно да копира това, което Михаел Шумахер е правил на пистата. Двамата бяха съотборници в екипа на Ферари в периода 1996-1999 г., като и двамата имаха своите шансове да спечелят титлата в тези години, но не успяха. Германецът беше лидерът на отбора, като Ървайн признава, че Шуми е правил неща, които той не е разбирал как успява да ги направи.

„Михаел разучаваше моята телеметрия и можеше да направи с точност това, което аз правех, разказва ирландецът, който завърши 2-и през 1999 г. – Опитвах се да го копирам, но беше невъзможно. Затова и Шумахер стана 7-кратен шампион. Спомням си една година на Силвърстоун бях по-бърз от него в последния завой с 2-3 десети.

Защото не натисках спирачката, а просто влизах чисто в него, позволявайки на колата да намали скоростта си. А Михаел спираше и така намаляваше скоростта. Но той изкопира това, което аз правех и навакса това време. А в същото време беше невероятно бърз в завоя Копс. Никой от съотборниците му не беше близо до това да покаже толкова много скорост като цяло.”