Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи: Макларън си оправиха колата с нашата изпускателна система

Нюи: Макларън си оправиха колата с нашата изпускателна система

63
0
Ейдриан Нюи

Сериозно подобрената форма на Макларън, демонстрирана по време на уикенда в Австралия, се дължи в голяма степен на Ред Бул, убеден е техническият директор на тима от Милтън Кийнс Ейдриан Нюи. Конструкторът коментира надпреварата на Мелбърн парк след церемония в РАК Клуб в Лондон, където получи трофея Сигрейв. Призът се връчва на британски гражданин, който е демонстрирал по изключителен начин възможностите на различни транспортни/превозни средства.

Макларън направиха огромен скок напред, като копираха нашата изпускателна система, трябва да отбележа. Те обаче имат още доста работа пред себе си. Сигурен съм, че ще се трудят упорито. Но системата работи за нас, изглежда и за тях е така. Освен това нали копирането е висша форма на ласкателство, макар че ще боли много, ако ни бият с тази конструкция – допълни Нюи.

Себастиан Фетел спечели първия кръг от тазгодишния шампионат във Формула 1 с колата, конструирана от англичанина – RB7. Той бе най-бърз още в квалификацията и пресече финала в Мелбърн 22,297 сек пред Люис Хамилтън с МР4-26. До началото на тренировките в Австралия Макларън дори не бяха слагани сред фаворитите с оглед ужасното им представяне по време на предсезонните тестове, дължащо се основно на радикална изпускателна система. На Албърт парк те бяха с далеч по-конвенционален вариант.

В тренировката за място на грида и надпреварата Ред Бул пък не използваха KERS като предохранителна мярка срещу евентуални проблеми. Решение за това дали Фетел и Марк Уебър ще карат със системата в Малайзия ще бъде взето в петък след свободните сесии, заяви Нюи.

KERS дава предимство на старта. Така че без него, дори на първа редица има риск да те изпреварят в първия завой. Иначе проблемът ни със системата не е в монтирането – това го постигнахме с доста агресивни методи и не то доведе до проблемите. Всъщност става дума за тривиални грижи – KERS е сложно устройство – каза още конструкторът.