Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма да е лесно да задържим позицията си, прогнозира Алонсо

Няма да е лесно да задържим позицията си, прогнозира Алонсо

83
0

Фернандо Алонсо смята, че няма да му е никак лесно да задържи 6-ата си стартова позиция за Гран при на Бразилия в състезанието утре. Испанецът се класира 7-и след много силна обиколка в Q3 и след наказанието от 10 места на 5-ия Даниел Рикиардо, пилотът на Макларън ще потегли 6-и. Пред него ще са само Ботас, пилотите на Ферари, Верстапен и Перес.

„Щастлив съм от 7-ото си време днес, особено защото беше трудна квалификация, каза Алонсо. – Условията бяха сложни. Виждаш капки дъжд върху визьора си, което отнема от увереността ти, въпреки че асфалтът е напълно сух. Трябва да се довериш на колата и да атакуваш завоя, въпреки че умът ти казва нещо друго.

– Вчера не бяхме напълно доволни от баланса на болида и от представянето, но днес отбелязахме стъпка напред и бяхме по-конкурентни. 6-ата стартова позиция е фантастична възможност да запишем точки. Но знаем, че Хамилтън и Рикиардо ще се върнат много силни утре. Няма да е лесно да се задържа на тази позиция.“

Щофел Вандоорн с другия болид на Макларън постигна 13-о време в квалификацията, но ще стартира 12-и след наказание на Рикиардо. Той остана озадачен от липсата на скорост в сравнение с Алонсо.

„Беше странна сесия за мен, обясни белгиецът. – Квалификация започна добре и имах добър ритъм в Q1. С всяко излизане бях по-бърз. В Q2 имах трудности да накарам гумите да заработят и не съм сигурен защо стана така. Имаме шанс да точки от тази позиция, въпреки че за нас винаги е трудно да изпреварваме. Темпото ни в петък в дълги серии изглеждаше много силно.“