Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма постоянство в наказанията, смята Квят

Няма постоянство в наказанията, смята Квят

43
0

Дани Квят смята, че наказанията във Формула 1 от стюардите в последно време са противоречиви и в тях липсва постоянство. Пилотът на Торо Росо бе санкциониран за изпреварване спрямо Ромен Грожан извън пистата по време на Гран при на Мексико.

Двамата се бореха за 18-ата позиция, като руснакът атакува от външната страна на завой 12, използвайки зоната за сигурност, за да мине пред съперника си. Стюардите наказаха Данил с 5 секунди, което коства една позиция на Квят на финала, завършвайки 18-и, вместо 17.

Темата за наказанията стана доста дискутирана напоследък след санкциите на Верстапен и Фетел в Мексико, и в същото време за липсата на такива за Хамилтън и Розберг, въпреки пресичането на първия шикан след старта.

„Нашето темпо за жалост беше твърде бавно да се борим за по-горните позиции, заяви Квят след финала, които бе наказан и в предишния кръг в САЩ за инцидент с Перес. – Относно 5-секундното наказание, трябва да кажа, че няма постоянство с тези санкции. Не съм съгласен с моето.”

Другият пилот на Торо Росо Карлос Сайнц също бе наказан с 5 секунди, след като бе признат за виновен, че е избутал Фернандо Алонсо с Макларън в тревата в първата обиколка. Той завърши 16-и, като имаше проблеми със скоростната кутия и спирачките.