Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма причина да очакваме по-добра квалификация в Бахрейн

Няма причина да очакваме по-добра квалификация в Бахрейн

35
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: ATP

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че няма причина да очакваме квалификацията за Гран при на Бахрейн да бъде по-добра и интересна от тази в Австралия. За 2016 г. беше приет нов формат на квалификацията с елиминации, който обаче в първия кръг в Мелбърн претърпя пълен провал, като в последните 4 минути от третия сегмент на сесията никой пилот не излезе на пистата.

Тогава масово шефове на отбори и пилоти се обявиха за връщането на стария формат от 2015 г. ФИА обаче не позволи това да бъде гласувано, а в крайна сметка вариантът за модификация на новия формат на беше приет единодушно (по информация на motorsport.com против са гласували Макларън и Ред Бул) и той остана в същия си вид за старта в Бахрейн. Според Волф в квалификацията в Бахрейн нещата няма да са по-различни и по-вълнуващи:

„Мнението на отборите за новия формат на беше добро, но въпреки това ще го видим в сила отново. Той далеч не бе впечатляващ и не е правилният формат. Трудно е да си представим как той може да бъде по-забавен за феновете в Бахрейн. От позицията, в която сме сега, е необходимо да се мисли внимателно, за да правим координирани и интелигентни стъпки. Феновете искат оспорвани състезания във формат, който могат да разберат, между най-добрите пилоти и коли в света.”

Ето и мнението на Иван Тенчев за формата на квалификациите:

гледай видео