Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямаме извинение за лошото представяне, обявиха от Рено

Нямаме извинение за лошото представяне, обявиха от Рено

37
0

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул призна, че тимът му няма извинение за слабото представяне от началото на сезона във Формула 1. Френският тим, който се завърна в спорта като заводски тим, няма нито една спечелена точка от началото на сезона. Без точки са още Заубер и Мейнър.

Според Абитебул многото грижи на екипа около закупуването на Лотус и смяната на собствеността през зимата не са оправдание за липсата на скорост в болида, особено в последните 2 състезания в Бахрейн и Китай. В Австралия формата на Рено бе по-добра и Джолион Палмър бе близо до това да вземе точка, но в крайна сметка остана 11-и.

„Можем да кажем, че представянето ни в Китай (17-и и 22-о място) беше катастрофа, каза Абитебул. – Нека не се срамуваме от него, но то не бе добро. Беше лошо състезание, лош уикенд. Това абсолютно не е скоростта, която искаме да демонстрираме в дните на състезанието.

Трябва да се концентрираме върху колата. Да, започнахме късно и болидът беше проектиран за двигател на Мерцедес. Но това не е извинение за липсата на прогрес. Не можем да бъдем доволни просто от факта, че сме тук във Ф1.”

Според Абитебул Рено има много проблеми по отношение на гумите – затруднения в разбирането на това как работят продуктите на Пирели и как да се извлече най-доброто от тях. А затрудненията с тях тръгвали още от петък, в случаите когато не могат да се изпробват гумите на суха писта (както бе в Австралия), и се пренасяли в събота и неделя.