Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ние се състезаваме за Мерцедес, настоя Розберг; Хамилтън готов да преговаря за...

Ние се състезаваме за Мерцедес, настоя Розберг; Хамилтън готов да преговаря за нов договор

48
0
Нико Розберг

Нико Розберг настоятелно повтори, че той и съотборникът му Люис Хамилтън преди всичко се състезават за Мерцедес и представляват отбора и марката.

Той призна, че е сложно едновременно с това да се борят помежду си и за титлата в F1.

Вътре (в екипа) трябва да намерим баланса, защото на първо място се състезаваме за Мерцедес, представляваме Мерцедес и искаме да свършим добра работа за тях. Освен това представляваме над хиляда души – колегите ми – от фабриката, чиито семейства зависят от нас. Затова трябва да се трудим като отбор. Но идва и момент, когато трябва да победиш другия (съотборника си). Границата е тънка… – обясни Нико.

На въпрос дали отношенията между него и Хамилтън биха се променили, след като титлата при конструкторите е спечелена, Розберг заяви, че се надява да не се случи такова нещо. Що се отнася до последния старт преди лятната ваканция, то Розберг сподели, че е по-добре, разбира се, да постигне силен резултат:

Аз обаче мисля за предстоящото състезание просто като за Гран при на Унгария. Тук съм, за да увелича аванса си в шампионата. Това е целта и няма друга.

Мерцедес спечелиха 9 от десетте проведени досега кръга в F1 за 2014 г. Хамилтън има пет победи, Розберг – четири. Разликата помежду им в генералното класиране е 14 точки.

Английският пилот призна, че да победи Нико в Унгария може да е важно за шанса му да спечели титлата тази година, но не повече, отколкото в който и да е друг старт:

Приемам всяка надпревара еднакво сериозно. Аз догонвам, изоставам още от първото състезание, но битката ми харесва. Ще е наистина положително, ако успея изобщо да намаля разликата този уикенд, точно преди почивката. А през втората половина на сезона ще е време за атака. Динамиката помежду ни с Нико? Не съм мислил за това, но може да се промени. Изживял съм го с Фернандо [Алонсо]. Интересно се получи тогава. Но настоящата ситуация е различна. Значително по-спокойно е.

Хамилтън обсъди доста по-подробно желанието си да преговаря за продължение на договора си с Мерцедес. Розберг вече подписа нов контракт, като от тима обявиха, че е дългогодишен. Този на Люис изтича в края на следващия сезон.

Демонстрирах интерес и желание да седнем да говорим. Още не сме го сторили, но отборът знае, че бих искал да продължа. Те ми показаха, че била желали същото. Аз съм с Мерцедес от 13-годишен, така че те са като семейство за мен. човек никога не знае какво може да стане. Но не бих могъл да се видя някъде другаде. Ако обаче те поискат другиго, няма да мрънкам. Място има за всички – обясни той.