Начало Formula 1 News Ние спечелихме, категоричен е Биното

Ние спечелихме, категоричен е Биното

2503
0
Себастиан Фетел, Люис Хамилтън
Себастиан Фетел и Люис Хамилтън в Гран при на Канада; снимка: Мерцедес

Тимът на Ферари и Себастиан Фетел спечелиха Гран при на Канада, заяви шефът на Скудерията Матия Биното след състезанието на пистата Жил Вилньов. Немският пилот пресече пръв финала, но по-рано получи наказание добавяне на 5 секунди към времето му. Санкцията бе за опасно връщане на пистата, след като излетя в тревата. В решението на стюардите се казва, че с действията си е избутал Люис Хамилтън от трасето.

„Ние спечелихме”, бе категоричен Биното.

„Наистина смятам, че имахме най-бързата кола на трасето и това е важно. Не ние взимаме решения, това е спортът. Но ако погледнете реакцията на хората, всички изглежда смятаха, че Себастиан нямаше какво друго да стори в обсъжданата ситуация. Той караше на лимита, когато излезе от пистата – във всяка обиколка, във всеки завой. Допусна грешка, но гумите бяха на ръба. При връщането на трасето нямаш сцепление. Няма какво да направиш.”

Биното отхвърли изказани предположения, че в действията на Фетел може да е имало умисъл.

„Според мен Себастиан нямаше никакви лоши намерения. Беше начело през цялото състезание, пръв видя карирания флаг, за нас той е моралният победител. И още по-важното е, че целият тим доказа, че все още сме конкурентоспособни. Има още много надпревари, ще се върнем на пистата с още по-голям ентусиазъм. Знаем къде имаме слабости, но сезонът не е приключил”, допълни шефът на Ферари.

От Скудерията заявиха, че имат намерение да обжалват решението на стюардите. Отборът има 96 часа, за да потвърди дали започва съответната процедура.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.