Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ние спечелихме, категоричен е Биното

Ние спечелихме, категоричен е Биното

2593
0
Себастиан Фетел, Люис Хамилтън
Себастиан Фетел и Люис Хамилтън в Гран при на Канада; снимка: Мерцедес

Тимът на Ферари и Себастиан Фетел спечелиха Гран при на Канада, заяви шефът на Скудерията Матия Биното след състезанието на пистата Жил Вилньов. Немският пилот пресече пръв финала, но по-рано получи наказание добавяне на 5 секунди към времето му. Санкцията бе за опасно връщане на пистата, след като излетя в тревата. В решението на стюардите се казва, че с действията си е избутал Люис Хамилтън от трасето.

„Ние спечелихме”, бе категоричен Биното.

„Наистина смятам, че имахме най-бързата кола на трасето и това е важно. Не ние взимаме решения, това е спортът. Но ако погледнете реакцията на хората, всички изглежда смятаха, че Себастиан нямаше какво друго да стори в обсъжданата ситуация. Той караше на лимита, когато излезе от пистата – във всяка обиколка, във всеки завой. Допусна грешка, но гумите бяха на ръба. При връщането на трасето нямаш сцепление. Няма какво да направиш.”

Биното отхвърли изказани предположения, че в действията на Фетел може да е имало умисъл.

„Според мен Себастиан нямаше никакви лоши намерения. Беше начело през цялото състезание, пръв видя карирания флаг, за нас той е моралният победител. И още по-важното е, че целият тим доказа, че все още сме конкурентоспособни. Има още много надпревари, ще се върнем на пистата с още по-голям ентусиазъм. Знаем къде имаме слабости, но сезонът не е приключил”, допълни шефът на Ферари.

От Скудерията заявиха, че имат намерение да обжалват решението на стюардите. Отборът има 96 часа, за да потвърди дали започва съответната процедура.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.