Начало Избрани Ник де Врийс ще кара за Мерцедес в първата тренировка на Пол...

Ник де Врийс ще кара за Мерцедес в първата тренировка на Пол Рикар

1194
0
Ник де Врис, Мерцедес
Ник де Врис, снимка Мерцедес

Ник де Врийс ще кара автомобил на Мерцедес в първата свободна тренировка на Пол Рикар. Действащият световен шампион във Формула Е ще заеме мястото на Люис Хамилтън за да тества нови части върху болида W13.

Преди два месеца де Врийс бе зад волана на Уилямс-a на Алекс Албон в първата тренировка на Каталуния. Той записа време, което бе с една десета по-добро от постоянния пилот на отбора Николас Латифи.
Taзи година тимовете от F1 са задължени да пускат пилоти с ограничен опит в тренировъчна сесия поне веднъж през този сезон, съгласно новия регламент, въведен тази година. От Мерцедес съобщиха, че съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел също ще предаде своя автомобил по време на дадена тренировка по-късно през сезона.

„Ник ще замени Люис в първата тренировка този уикенд. Той участва според правилника, който задължава да има сесии, предназначени за млади пилоти тази година. Очакваме с нетърпение да видим как ще се справи зад волана на W13″, потвърди шефът на Мерцедес Тото Волф.

Австриецът коментира и предстоящата Гран при на Франция. Миналата седмица той заяви, че Мерцедес се нуждае от още две-три десети, за да се бори с лидерите.

„Трето и четвърто място в Австрия бе удовлетворяващ резултат за целия отбор, особено като се има предвид позицията, в която се намирахме в петък вечерта“, каза Волф.

Екипът направи чудеса, за да има два завършени състезателни автомобила, готови за спринта и основната надпревара. 27-те точки в неделя бяха добра награда за тези усилия.“

Спечелихме три подиума в първите седем състезания. Сега постигнахме четири в последните четири. Доволен съм от динамиката, която набираме. Тя отразява огромните усилия на екипа.“

Разбирането на W13 се подобрява с всяка обиколка. Окуражаващо да видим, че това се отразява на развитието и резултатите ни.