Начало Formula E News Ник де Врис спечели хаотична първа надпревара на Рикардо Тормо

Ник де Врис спечели хаотична първа надпревара на Рикардо Тормо

1172
0
Ник де Врис
Ник де Врис, снимка Мерцедес
Ник де Врис записа втора победа през настоящия сезон във Формула Е. Пилотът на Мерцедес триумфира на мократа писта Рикардо Тормо край Валенсия. Втори финишира Нико Мюлер, а третата позиция остана за съотборника на Ник Щофел Вандоорн. Надпреварата бе много тежка за всички екипи и голяма част от тях останаха без достатъчна енергия и бяха дисквалифицирани.

Началото на състезанието започна зад кола за сигурност. След нейното прибиране в бокса начело бе Антонио Феликс да Коща. Португалецът бе с аванс от почти две секунди, преди отново да се наложи излизане на сейфти кар заради инцидент между Анре Лотерер и Себастиен Буеми.

Малко след това пилотът на БМВ Максимилиан Гюнтер катастрофира на втори завой, което доведе до нов период зад колата на сигурността. В челото на колоната Антонио контролираше надпреварата и не допускаше да бъде атакуван от своите съперници.

В последните минути преди финала на състезанието Лотерер имаше контакт с Едуардо Мортара, което отново бе причина за сейфти кар. След края на този период лидерът на състезанието не разполагаше с достатъчно енергия и бе изпреварен от Ник де Врис. Голяма част от състезателите също имаха проблеми с разхода на енергия и забавиха своето темпо.

В крайна сметка победата отиде при нидерландеца, следван от Нико Мюлер и Щофел Вандоорн, който се качи на подиума след като стартира от дъното на колоната заради наказание в квалификацията. Четвъртото място отиде при Ник Касиди, следван от Рене Раст и Робин Фринс. Топ 10 допълниха стартиралия от полпозишън Антонио Феликс да Коща, Алекс Лин, Сам Бърд и Лукас ди Граси.