Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ник Фрай напуска поста CEO на Мерцедес F1, Волф поема и неговите...

Ник Фрай напуска поста CEO на Мерцедес F1, Волф поема и неговите функции

65
0
Люис Хамилтън,Ник Фрай,Рос Браун,Тото Волф

Ник Фрай напуска поста главен изпълнителен директор на отбора на Мерцедес във Формула 1. Неговите функции ще бъдат поети от моторспорт директора на щутгартския концерн Тото Волф, съобщи британският вестник Гардиан.

Преструктурирането на висшия мениджърски състав на тима от Бракли продължава след привличането на Волф, Ники Лауда и Пади Лоу (който остава в Макларън до края на договора си).

56-годишният Фрай работи във Формула 1 от 11 години. Той дойде в спорта като кадър на Продрайв. Помагаше на Дейвид Ричардс в ръководството на БАР Хонда преди да бъде назначен начело на тима след напускането на Ричардс. Остана в екипа и когато той бе напълно придобит от Хонда, продължи да работи там и след оттеглянето на японския концерн от Гран при. Най-големият му успех са взетите от Браун Гран при заедно с Рос Браун и Дженсън Бътън титли при конструкторите и пилотите през 2009 г.

Фрай продаде акциите си (заедно с Браун) на Мерцедес в края на 2009-та, но запази поста си. В публикацията на Гардиан се твърди, че е действал повече като консултант благодарение на значителния си опит и търговски контакти, които вероятно ще го задържат в спорта, но в друга категория.

Според някои слухове британецът имал известни търкания с председателя на борда на Мерцедес в F1 Ники Лауда и Волф. Моторспорт директорът обаче изгладил нещата и затова напускането на Фрай е по взаимно съгласие. Очаква се това да успокои и ситуацията около Рос Браун, чието бъдеще бе поставено под съмнение, когато в началото на годината започнаха слуховете за привличането на Лоу от Макларън.