Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико Розберг водеше преговори с Ферари, разкри бивш служител

Нико Розберг водеше преговори с Ферари, разкри бивш служител

2770
0
Нико Розберг
Нико Розберг, снимка Мерцедес

Нико Розберг е водел преговори с екипа на Ферари, докато беше пилот във Формула 1. Това разкри бившият шеф на комуникациите с медиите на Скудерията Алберто Антонини.

Той напусна тима в началото на тази година след оттеглянето и на предишния шеф на тима Маурицио Аривабене. Неговата позиция зае Силвия Хофер, която дойде от Макларън.

В своята рубрика за италианското издание Formula Passion, Антонини разкри за такива преговори с Розберг. Нико в крайна сметка обаче той така и не се присъедини към Скудерията. След като спечели титлата през 2016 г., Розберг се оттегли от спорта.

„Когато Нико дойде на посещение в Маранело, никой не знаеше за това“, написа Антонини. Той не уточнява кога е била тази визита, но се смята, че е била в периода 2015-2016 г., когато Алберто работеше във Ферари, а Розберг още се състезаваше в F1.

Относно спекулациите, че Хамилтън може да премине във Ферари от 2021 г., Антонини коментира: „Не знам дали тези слухове са верни. Но е сигурно, че щом има спекулации и истории за такива контакти и срещи, това означава, че някой има дълбоки познания по темата и може спокойно да ги публикува.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.