Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико Розберг преподписва с Мерцедес

Нико Розберг преподписва с Мерцедес

224
0
Нико Розберг

Нико Розберг е подписал нов договор с Мерцедес във Формула 1, твърди ВВС Спорт. Според информацията контрактът на немския пилот е за поне още две години.

Новината засега не е потвърдена официално от отбора на Бракли.

Имаме дългосрочни отношения и с двамата си пилоти – заяви говорител на Мерцедес.

Според немското издание АМС пък Розберг е предподписал продължението на договора си още преди началото на сезона.

Настоящият договор на Розберг изтича в края на настоящата година. Този на Хамилтън е за три сезона – до края на 2015 г.

Тимът на Мерцедес доминира тотално от началото на сезон 2014 г. Розберг спечели първата надпревара от календара (Гран при на Австралия), Хамилтън взе следващите четири. Двамата бяха на специална среща с шефовете си – изпълнителните директори на екипа Тото Волф и Пади Лоу – в сряда вечер. Тя се състоя на яхтата на Герхард Бергер по инициатива на председателя на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда. Сред основните обсъждани теми е била борбата между Нико и Хамилтън, разликата между които в генералното класиране при пилотите в момента (след пет надпревари) е едва 3 точки.

От тима нееднократно са заявявали, че са доволни от пилотите си и смятат че Розберг-Хамилтън е най-силната пилотска комбинация в Гран при. През последните дни думите на председателя на Даймлер Дитер Цетче, че Фернандо Алонсо „вероятно е най-добрият към пилот в F1” предизвикаха предположения дали испанецът не се е запътил към Бракли, но нов договор на Розберг би сложил край на всякакви приказки.