Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Никой не е близо до Мерцедес, смята Ботас

Никой не е близо до Мерцедес, смята Ботас

40
0

Пилотът на Уилямс Валтери Ботас смята, че никой не е близко до скоростта на Мерцедес след изминаването на 5 от дните за тестовете на тимовете от Ф1 в Барселона. Според финландеца темпото на Сребърните стрели на този етап е недостижимо за конкуренцията.

Във вчерашния ден Нико Розберг с новата кола на Мерцедес постигна 1:23.022 мин в квалификационна симулация с гумите софт, което беше само с 0.2 сек от най-доброто постижение на Себастиан Фетел с много по-бързите гуми ултрасофт. Самият Ботас беше на 0.2 сек от постижението на Нико, но също с ултрасофт.

Освен това Розберг и Хамилтън показаха страхотна издръжливост на болида W07, като за 5-те дни досега той показа само един технически проблем във вчерашния ден, когато Хамилтън спря в зоната на питлейна.

„В момента изглежда, че в Мерцедес са в много силна позиция, заяви Ботас. – Ще бъде много трудно за някой да ги преследва в началото на сезона. Това е факт в момента. Но нека да видим. Опитваме се да ги доближим. Сигурен съм, че ще прогресираме много от тези тестове и ще имаме много ъпгрейди и надявам се те ще работят добре.”