Начало Други Никола Цолов триумфира и на Спа

Никола Цолов триумфира и на Спа

2060
0
Никола Цолов
Никола Цолов

Никола Цолов записа 6-ата си поредна победа в шампионата на испанската Формула 4. Този път Български лъв триумфира на легендарната писта Спа в Белгия, където днес се състоя първото състезание от 4-ия кръг на първенството.

Цолов, който се състезава за екипа на Камос Рейсинг, стартира от полпозишън и поведе. В края на дългата права Кемъл обаче той бе атакуван и изпреварен от съотборника си Хю Бартър. Заради инцидент по-назад в колоната на трасето излезе кола за сигурност.

При рестарта Никола успя да си върне лидерството с отлична маневра от външната страна на Кемъл и поведе. Нов сериозен инцидент обаче доведе до нова излизане на сейфтикара и прекъсване на състезанието.

След подновяването на надпреварата на втора позиция вече бе излязъл Валерио Риничела. Той атакува Цолов в края на същата дълга права, но Цолов се защити много добре и запази първата позиция.

До финала българският пилот взе малък аванс и не позволи да бъде доближен. Така той записа общо 7-а победа за сезона и продължава да е убедителен лидер в шампионата.

Утре са останалите 2 състезания от уикенда. Те ще са от 11:00 часа и 14:35 часа българско време, като ще можете да ги гледате на живо на https://b1b.tv/live.php