Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нищо в F1 не се е променило от идването на Liberty Media,...

Нищо в F1 не се е променило от идването на Liberty Media, смята Екълстоун

49
0

Управляващият търговските права в Гран при Бърни Екълстоун смята, че във Формула 1 нищо не се е променило от идването на новия собственик Liberty Media. Американската компания вече притежава 19.1% от акциите на спорта, които досега бяха във владение на Delta Topco – компанията майка на F1, контролирана от CVC Capital Partners.

Екълстоун подчерта, че до момента новият бос Чейс Кери наблюдава случващото се, но не взема никакви решения относно бъдещето на спорта. И това няма да се промени, докато сделката по продажбата на F1 не бъде напълно завършена. Предвижда се това да се случи в началото на следващата година.

„До момента нищо не се е променило, каза британският милиардер пред motorsport.com. – Акционерите се смениха, но нищо друго. Чейс е шеф на компанията, както беше преди Питър Брабек. Дали той има по-голямо участие в нея от Питър до момента? Може би не. Той се опитва да разбере повече за компанията, която е купил.”

Сигурен съм, че когато те имат контрола над F1, те ще имат добра представа за нея. Това означава, че ще имат достатъчно време да видят какво не е наред и какво мислят, че не е наред. И съответно как да го направят така, че да е по правилния начин.”

Екълстоун също така разкри, че от Liberty са имали едно сериозно изискване – да има повече стартове в календара в Америка. „Те искат да има повече състезания в Америка, обясни Бърни. – А ние искаме да има по-добро телевизионно отразяване там и повече стартове. Сега трябва да видим как може да стане това.”

Бърни също така заяви, че неговото бъдеще в спорта още не е ясно, въпреки че бе съобщено, че той ще остане в спорта поне в следващите 3 години: „Не знаем (колко ще остана). Ще видим какво ще се случи. Да се каже, че ще остана 3 години е малко безсмислено. Чувствам се много добре и не усещам, че ще умра скоро. Но такива неща се случват и ти не ги планираш.”