Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ниско сцепление и меки гуми от Пирели в Баку

Ниско сцепление и меки гуми от Пирели в Баку

78
0

Ниски нива на сцепление на новото трасе в Баку очакват от Пирели за предстоящата Гран при на Европа в Азербайджан в края на тази седмица.

Заради новия асфалт пистата няма да предлага много грип и ще става все по-бърза с напредването на уикнеда и отлагането на каучук. Затова италианският доставчик е подбрал средно ниво на типове гуми за уикенда – медиум (средни), софт (меки) и суперсофт (супермеки).

Заради неабразивната настилка и липсата на бързи завои се очаква пилотите да заложат на по-меките типове – софт и суперсофт. Това личи и от техния избор на комплекти, като никой не е избрал повече на 2 чифта медиум (изборът на всички пилоти можете да видите в графиката отстрани).

По правилник за този уикенд пилотите трябва да запазят по един комплект медиум и софт за състезанието, като само единият от тях е задължителен за използване. За 3-ата част на квалификацията пък трябва да бъде запазен един чифт суперсофт.

„Чухме доста интересни неща за пистата в Баку и изглежда, че нейният характер, дължина на обиколката и скоростта ще я откроят от останалите, заяви спортният шеф на Пирели Пол Хембри. – Типове гуми, които сме номинирали за уикенда, би трябвало да покриват големия спектър от потенциални условия на трасето.“