Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Чувствам се добре и съм развълнуван да се състезавам отново

Норис: Чувствам се добре и съм развълнуван да се състезавам отново

440
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис коментира уикендът в Абу Даби. Пилотът на Макларън каза, че се „чувства добре и е развълнуван да се състезава отново“. Подобно на своите колеги, Норис също иска да завърши сезона на висота и да спечели още ценни точки.

Норис не завърши последния старт в Лас Вегас. Британецът претърпя катастрофа в началната фаза на надпреварата и се удари в предпазните ограждения. Норис успя да излезе сам от своя болид, но бе пак откаран в медицинския център за всеки случай. В крайна сметка той нямаше сериозни наранявания и ще се включи в предстоящия старт в ОАЕ

Норис се включи в последните 4 издания на Гран при на Абу Даби. Най-доброто му класиране е пето място пред сезон 2020. Сега целта на Норис е да се качи на подиума и да финишира четвърти в крайното класиране. Младият британец води борба за тази позиция с Фернандо Алонсо (Астън Мартин) и Карлос Сайнц и Шарл Льоклер от Ферари. Ако успее да се справи с тях, 24-годишият състезател от Бристол ще запише най-добрия си резултат откакто се присъедини към F1 и Макларън.

„Финалът на сезона е тук“, сподели Норис. „Гран при на Лас Вегас не завърши така, както исках.  Чувствам се добре и съм развълнуван да се състезавам отново. Още веднъж благодаря на всички, които работиха усилено, за да ми осигурят автомобил за този уикенд. Благодаря и на всички фенове, които ми изпратиха съобщения през последните няколко дни“, добави пилотът на Макларън.

„Сезонът беше като влакче в увеселителен парк. Нека да погледнем мястото, от което започнахме и стигнем до мястото, на което се намираме сега. Всичко това е резултат от упоритата работа на много хора. Редно е да отидем в Абу Даби и да направим всичко възможно да завършим сезона с повече точки за отбора“, добави Ландо Норис.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри познава добре трасето в Абу Даби. Младият австралиец спечели един от стартовете на Яс Марина от F2

„С нетърпение очаквам да се завърна в Абу Даби. Имам страхотни спомени от състезанията в младежките категории там. Разбира се, на Яс Марина там направих първия си тест с Макларън миналата година“, каза Пиастри.

„2023 г. беше доста бърза в много отношения. За мен беше страхотна година на стръмна крива на обучение. Някои от резултатите, които постигнах, ще останат завинаги с мен. Аз и екипът очакваме с нетърпение да завършим сезона с възможно най-добрия резултат. Това е последният тласък за годината.  Надявам се сензационният дух в състезателния екип и във фабриката да ни позволи да преминем границата на възможното“, завърши Оскар Пиастри.

Макларън спечели старта в Абу Даби през 2011 г. Този уикенд тимът от Уокинг има за цел да запише силен резултат и да си гарантира четвъртото място при конструкторите.

„Пристигнахме в края на един дълъг състезателен сезон. Гран при на Абу Даби е важно събитие за нас, тъй като завършваме битката си в шампионата на конструкторите. Влизаме в уикенда по-позитивно настроени в сравнение с предишния, тъй като пистата „Яс Марина“ би трябвало да подхожда по-добре на нашия автомобил“, каза Андреа Стела.

„С наближаването на края на сезона трябва да кажа, че се гордея с всеки един човек в Макларън както на пистата, така и в Уокинг. Целият екип работи невероятно упорито от трудния старт в Бахрейн до момента, в който сме в позиция, в която можем да се борим не само за добри точки, но и за подиуми. Ще се възползваме от тази последна възможност, за да дадем най-доброто от себе си и да завършим сезона на високо ниво“, допълни директорът на Макларън.