Начало Избрани Норис: Двамата с Ръсел ударихме стената в една и съща обиколка и...

Норис: Двамата с Ръсел ударихме стената в една и съща обиколка и на едно и също място

3044
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис завърши на втора позиция в днешната Гран при на Сингапур. Пилотът на Макларън потегли четвърти и направи доста силно каране. Норис призна, че е бил на косъм да отпадне, тъй като е ударил стената в последната обиколка на състезанието.

Норис загуби позиция от Люис Хамилтън на старта в Сингапур. Британецът обаче си върна мястото, тъй като неговият сънародник мина през зоната за сигурност и спечели предимство.

Британецът се движеше на четвърта позиция преди появата на кола за сигурност в обиколка №20. Подобно на своите съперници, Норис също направи спиране в бокса за твърди гуми. Той дори спечели една позиция заради забавянето на Шарл Льоклер. Така той се озова на място на подиума

Норис продължаваше да се движи на трето място в следващите обиколки. Състезателят на Макларън остана на трасето при периода на виртуален сейфти кар, докато Ръсел и Хамилтън направиха ново спиране.

До края на Гран при на Сингапур Норис бе на около секунда от лидера Карлос Сайнц и използваше системата DRS като защита срещу по-бързия Джордж Ръсел. В крайна сметка Норис запази позицията си и дори принуди своя съперник да сгреши.

Веднага след края на надпреварата британецът призна, че той също е докоснал стената в последната обиколка.

„Двамата с Ръсел ударихме стената в една и съща обиколка и на едно и също място. Мисля, че той ме копира, но това в крайна сметка не проработи“, разкри Норис. „Съчувствам му, той се бореше доста в това тежко състезание. Днес той беше най-бързият на трасето“, добави пилотът на Макларън.

Норис също така призна, че двамата със Сайнц са си помагали в опит да задържат двете коли на Мерцедес, които бяха с по-нови медиум гуми.

„Карлос беше много щедър, опитвайки се да ми помогне да получа DRS. Той помогна на моето състезание, аз също помогнах на неговото, така че беше трудно.“

„Знаехме, че ще бъде трудно веднага щом Мерцедес излезе от бокса. Те имаха пред себе си малко коли, които да изпреварят. Но в крайна сметка ги задържахме и сме на подиума. Направихме всичко, което трябваше да направим и дори повече. Толкова съм щастлив“, заключи Ландо Норис.

Другият пилот на Макларън Оскар Пиастри финишира на седма позиция. Австралиецът направи невероятен прогрес, след като потегли от по-задната част на полето и разполагаше с по-старата версия на колата на Макларън.