Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Глупаво е хората да подценяват толкова Сайнц

Норис: Глупаво е хората да подценяват толкова Сайнц

2106
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Ландо Норис
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц и Ландо Норис; снимка: Пирели

Ландо Норис защити представянето на Карлос Сайнц. Пилотът на Макларън вярва, че е „глупаво хората да подценяват толкова испанеца“. Колегата на Норис Шарл Льоклер също се изказа в подкрепа на испанеца.

Сайнц ще напусне Ферари след края на настоящата кампания. Още преди началото на сезона стана ясно, че той трябва да отстъпи мястото си на Люис Хамилтън. Тази новина беше особено неприятна за 29-годишния пилот, който се надяваше да остане част от Скудерията още няколко години

Испанецът имаше силно начало на сезона, след като финишира трети в Бахрейн. Няколко дни по-късно обаче той не се чувстваше добре и в крайна сметка беше диагностициран с апендицит. В резултат на това Сайнц се подложи на операция и пропусна по-голямата част от състезателния уикенд в Джеда.

Сайнц се включи в Гран при на Австралия. Състезателят на Ферари даде второ време в съботната квалификация. После той се възползва от отпадането на Макс Верстапен и спечели надпреварата на Албърт парк. По този начин той записа първи успех за година и общо трети в кариерата си.

Успехът в Мелбърн и фактът, че още не беше напълно възстановен от операцията подчерта качествата на Сайнц. Испанецът е един от най-желаните свободни агенти за 2025 г. Има вероятност той да премине в Мерцедес и дори в Ред Бул. Според Кристиан Хорнер, Сайнц е един от кандидатите за мястото до Макс Верстапен догодина.

Сайнц се присъедини към Ферари в началото на 2021 г. на мястото на Себастиан Фетел. Първоначално Скудерията изненада всички с решението си да привлече испанеца. В крайна сметка обаче Сайнц показа, че заслужава да има място в топ отбор.

Междувременно Ландо Норис коментира представянето на Сайнц. Двамата се познават отлично от времето, което прекараха заедно с Макларън. Сайнц и Норис продължават да са приятели и до ден днешен, макар да карат за различни отбори. Според пилота на Макларън е глупаво хората да подценяват толкова испанеца.

„Глупаво е хората да подценяват толкова Сайнц. Всички знаят на какво е способен, познават нивото му на усилия, подхода му и отдадеността му да иска да бъде един от най-добрите. Той го доказа по време на състезанието в Австралия, както и през последните няколко седмици“, сподели Норис.

„Сигурен съм, че има много пилоти, които вероятно не биха се старали толкова много и не биха посветили толкова много от времето и усилията си, за да се възстановят. Хората, които знаят на какво е способен не биха казали, че той е подценяван“, добави пилотът на Макларън.

Същевременно Льоклер заяви, че шефовете на другите отбори в F1  са напълно наясно с ценността, която ще донесе Сайнц. Пилотът от Монако не се притеснява за бъдещето на своя съотборник

„Мисля, че всички знаят стойността на Карлос в падока. Той е един от най-високо оценените пилоти в падока“, каза Льоклер.

„Той е бил изключително силен всеки път, когато е бил в автомобил от F1 и го е показвал многократно. Затова не мисля, че е подценяван.“

„Не съм прекалено притеснен за бъдещето му, защото съм сигурен, че много шефове на отбори са.. Е, той не го казва, но със сигурност разговарят с него! Сигурен съм, че той ще има много възможности и просто трябва да направи най-добрия избор за кариерата си“, добави пилотът на Ферари.

Самият Сайнц се съгласи с казаното от Норис и Льоклер.

„Има някои добри думи, но аз съм съгласен с тях. Има хора, които може би нямат поглед и не знаят толкова много за този спорт. Нямам нищо против, ако искат да ме подценяват.“

„Честно казано, не ми пука за тях. Пука за хората, които познават този спорт, които са видели моите данни, видели са как работя са видели моята скорост. Това е нещото, което ме интересува. Не се чувствам подценен от тях“, добави испанецът.