Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Още съм без работа за догодина, така че победата добре ми...

Сайнц: Още съм без работа за догодина, така че победата добре ми дойде! Ред Бул не изключва връщане на испанеца

5669
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц предположи, че победата в Гран при на Австралия ще се отрази добре на търсенето му на „работа“ за следващия сезон във Формула 1. Испанският пилот остана без контракт, след като тимът му Ферари предпочете да привлече Люис Хамилтън от догодина.

„Аз още съм без работа за догодина, така че това добре ми дойде!“, засмя се Сайнц след успеха си на пистата Албърт парк

„Шегата настрана – знам, че когато ми дадат добра кола, мога да си върша работата. Доказах го в Сингапур (миналата година), доказах го и сега. Щастлив съм, когато автомобилът ми е добър“, продължи Сайнц.

„Знаете колко трудно започна тази година за мен. Първо не ми подновиха договора. После подготовката на тестовете мина чудесно, в първото състезание взех подиум. Тъкмо си помислих, че съм готов да се боря този сезон и във втория старт тази история с апандисита.“

„Върнах се на пистата, изпълнен с несигурност дали изобщо ще карам, а всъщност спечелих победа. Животът понякога е наистина прекрасен и красив“, каза още Сайнц.

Испанският пилот, който кара за последен сезон във Ферари, отбеляза, че в момента отборът е много по-стабилен, отколкото преди година-две. Тоест докато Матия Биното бе начело на Скудерията

„Отборът ни сега е по-структуриран. Имаме сериозен прогрес по отношение и на представянето на колата, и на провеждането на състезанията. Екипът е много по-стабилен в сравнение с преди година или две. Гордея се с този прогрес. Ще използвам максимума от всичко това, което създадохме заедно, за да опитам да спечеля още подиуми и победи, търсейки междувременно къде ще се състезавам по-нататък“, добави Сайнц.

Бъдещето на Карлос Сайнц младши е една от постоянно обсъжданите теми в F1. От началото на сезона баща му Карлос Сайнц старши е в падока. Посещенията му в различни отбори – нещо обичайно за двукратния световен рали шампион с множество познанства в света на автомобилния спорт – понастоящем се следят почти под лупа. Беше изрично отбелязано, че в Бахрейн Сайнц старши бе в Ред Бул, а в Саудитска Арабия – в Мерцедес. В Гран при обаче най-добре действа представяне като вчерашното и това бе доказано от изказване на Кристиан Хорнер след финала.

„Ние искаме в отбора си двамата най-добри пилоти, които сме в състояние да привлечем. Понякога трябва да мислиш нестандартно. Последното състезание например го спечели един много бърз и безработен (за следващия сезон) пилот, така че пазарът ще е доста интересен. Нищо не може да се изключва като възможност ако основата е подобно представяне“, каза Хорнер.

„А и Карлос е единственият пилот, побеждавал Ред Бул напоследък. Изглежда той е основният ни враг!“, добави шефът на тима от Милтън Кийнс.