Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис готов да кара с Верстапен: Поканих го в Макларън. Добре дошъл...

Норис готов да кара с Верстапен: Поканих го в Макларън. Добре дошъл е когато пожелае!

2047
0
Ландо Норис, Макс Верстапен
Ландо Норис и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен призна, че е говорил с Ландо Норис за възможността двамата да са съотборници в Ред Бул, но веднага допълни, че британецът си има договор с Макларън. На пистата Монца в навечерието на уикенда за Гран при на Италия 23-годишният пилот каза, че би карал с двукратния световен шампион, за да разбере къде точно се намира спрямо него. И веднага след това добави, че го е поканил в Макларън!

„Това определено е нещо, към което бих проявил интерес в бъдеще. Мисля, че спокойно мога да заявя, че Макс вероятно е един от най-добрите пилоти в историята на Формула 1. Не съм се състезавал срещу него никога преди F1. Винаги съм бил в предходната категория. В картинга го познавах сравнително добре. За първи път го срещнах през 2012, 2013 г. Тогава го поопознах и също така виждах какво прави, така че все пак съм бил свидетел“, сподели Норис.

„Въпросът не е само в това, че има добра кола. Той се представя на ниво независимо какъв болид кара. Може би с различни резултати, но винаги на подобно високо ниво“, продължи британецът.

„В настоящия момент би било страхотно да работя с пилот като него. Да видя къде съм наистина спрямо Макс. Бих го направил. Онзи ден го поканих в Макларън. Така че ако иска да дойде, добре дошъл е когато пожелае!“, засмя се Норис

От Макларън твърдят, че не се притесняват от интереса към Норис, както и че това е нещо очаквано като се има предвид представянето на младежа.

„Нормално е. Ако аз бях в друг отбор, също бих опитал да разбера как да го привлека“, коментира шефът на тима от Уокинг Андреа Стела. „Сега нашата задача е да не допуснем да ни го вземат. А дори да изключим договорните ни отношения, целта да печелим заедно е нещо много специално. Ако дадем на него и на Оскар [Пиастри] конкурентоспособен автомобил, няма да ни е трудно да ги задържим.“