Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис и Сайнц: Страхотно състезание!

Норис и Сайнц: Страхотно състезание!

1621
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Спас Генев

Тимът на Макларън записа чудесен резултат в Гран при на Австрия – и двете коли на отбора се класираха в топ 10. Ландо Норис завърши шести, а съотборникът му Карлос Сайнц – осми.

„Беше страхотно състезание!”, възкликна Норис

„Направих добър старт, успях да мина напред, борих се с Мерцедес и Ферари за обиколка или някъде там, но загубих тези позиции. Трябваше да мисля за собствената си надпревара. Едната Алфа Ромео ме изпревари в първия тур от външната страна на четвърти завой. Нямаше какво да направя, отидох четвърти и после пети. След това Макс [Верстапен] бе зад мен. В първите няколко тура пазих гумите си. След това натиснах, отворих разлика и след спирането си в бокса управлявах темпото.”

„Сложих медиум и не бях съвсем сигурен какво може да очакваме или как ще се държат гумите към края на серията. [Пиер] Гасли ме притискаше в последните няколко обиколки, но аз си пазех гумите и не поемах рискове.”


Сайнц направи феноменално състезание – стартира 19-ти, а на финала бе 8-ми при положение, че нямаше отпаднали автомобили

Той сподели, че е наистина много щастлив от резултата след нелек уикенд на Ред Бул Ринг.

„До вчера усещах разочарование заради наказанието за смяна на задвижващата система. Тази сутрин обаче превърнах това негативно чувство в мотивация за надпреварата. Смятам, че направихме много силно състезание. Първо имах дълга серия с медиум, след това сложих хард в точния момент. И от там нататък изпреварвах, изпреварвах и си проправих път до точките”, обясни Карлос.

„Единственият проблем бе, че предното ми крило се повреди 10 обиколки преди финала, когато започвах да атакувам Гасли. Мисля, че можеше да съм и седми, но трябваше да внимавам, да не бъркам и да удържа позицията пред [Кими] Райконен.”