Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Имам предимство за старта със софт, но после ще е трудно,...

Норис: Имам предимство за старта със софт, но после ще е трудно, Гасли: Темпото ни е фантастично

1178
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Пилотите на Макларън не успяха да използват изцяло потенциала на автомобилите си в квалификацията за Гран при на Саудитска Арабия, посочи шефът на отбора Андреас Зайдл. Ландо Норис се класира седми, а Даниел Рикиардо – 11-ти в битката за разпределение местата на грида в Джеда.

„Даниел повреди сериозно пода при преминаването над бордюр в Q2 и това не му позволи да стигне до Q3. Ландо нямаше късмет с жълтите знамена, когато сложи софт за второто си излизане в предпоследния сегмент. Това означаваше, че бяхме принудени да използваме още един комплект меки гуми и му остана само един за Q3. Би трябвало да сме конкурентоспособни в надпреварата, надявам се да наваксаме няколко позиции“, каза още Зайдл.

Норис коментира, че е едновременно доволен и разочарован

Удовлетворението бе от факта, че е седми, тъй като можеше и да е по-назад. Разочарованието дойде от малшанса с жълтите флагове и от собственото му представяне.

„Дори и при тази ситуация вярвам, че можех да съм едно-две места напред. Не направих възможно най-добрата обиколка и това ме разочарова малко. Имам малко предимство на старта, тъй като съм със софт. Трябва да извлека максимума от това, но след това нещата ще са значително по-сложни. Все пак съм в прилична позиция да взема точки“, каза британският пилот.

Австралийският му съотборник бе категоричен, че автомобилът е бил далеч по-бърз, отколкото сочи 11-ото му място в квалификацията.

„Бях използвал многократно точно този бордюр, но ударих пода. Иначе намерихме добри настройки“, допълни Рикиардо.

Състезателите на Алфа Таури Пиер Гасли и Юки Цунода се наредиха съответно шести и осми. Французинът получи предупреждение заради това, че попречи на Карлос Сайнц в Q2, но бе много доволен от представянето си.

„Имахме фантастично темпо и в квалификацията и записахме още едно класиране в топ 6“, каза Гасли

„Този път бе малко по-трудно, не се чувствах съвсем уверен в колата. Имах известни проблеми с баланса. Трябваше сериозно да се потрудя, но успях да напасна нещата и съм определено доволен от обиколката си.“

Цунода сподели, че е доволен от обиколките си в Q1 и Q2, но в Q3 попадна в трафик. Японският пилот бе особено щастлив, че успя да преодолее втория квалификационен сегмент с гумите медиум.