Начало Избрани Норис: Имаме добри шансове за силен резултат в състезанието

Норис: Имаме добри шансове за силен резултат в състезанието

374
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис вярва, че има добри шансове за записване на силен резултат в състезанието за Гран при на Мексико. Пилотът на Макларън финишира на осма позиция в квалификацията на пистата Аутодромо Ерманос Родригес и се нареди точно пред двете коли на Алпин.

Британецът отново ще потегли точно пред най-големия си съперник от началото на сезон 2022 Фернандо Алонсо. Двамата състезатели водеха интересна битка в голяма част от състезанията. Норис се надява отново да спечели повече точки от испанеца и да помогне на Макларън в борбата с Алпин за четвъртото място при конструкторите.

Много съм щастлив. Вчерашният ден беше добър. Наистина съм доволен от осмото място. Направих много добра обиколка в Q3, за да изпреварим и двете машини на Алпин. Това бе най-доброто, което можехме да направим при тези условия“, сподели Норис.

„Твърде далеч сме от отборите напред, но това не е необичайно. Имаме добри шансове за силен резултат в състезанието. Разстоянието до първия завой е доста дълго, така че много неща могат да се случат. Ще се концентрираме върху състезанието и ще се съсредоточим върху това да направим чист старт, да се откъснем, да сведем глави и да проведем добро състезание оттук нататък“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Даниел Рикиардо отново не прескочи Q2. Състезателят на Макларън остана на половин десета от последното място, даващо право на участие в Q3. В крайна сметка опитният австралиец ще потегли 11-ти в днешната Гран при на Мексико.

„Мисля, че в някои области беше обещаващо. Имахме добра скорост. Първият пробег в Q2 беше приличен. Имаше няколко места за подобряване, най-вече няколко завоя в средния сектор. Чувствах, че място в Q3 определено бе постижимо“, заяви Рикиардо.

„Във втория манш обаче попаднахме в голямо задръстване и изпреварването беше компрометирано. Скоростта беше прекалено ниска, заради което спирачките не бяха влезли в действие и гумите не бяха влезли в действие. Трябваше да се подготвим по-добре за това. В крайна сметка тази грешка ни струваше скъпо. Смятам, че нещата все още изглеждат обнадеждаващо за днешния ден. Би трябвало да имаме причина скорост. Все пак ми се искаше да бях показал малко повече и да вляза в Q3“ добави пилотът на Макларън.

Шефът на Макларън Андреас Зайдл бе доволен от резултата на Норис, както и от този на Рикиардо. Германецът отново се надява на спечелване на повече точки в състезанието, които да помогнат за позиция на екипа при конструкторите.

„Като се има предвид колко сложна беше сесията, наистина доволни от осмото и единадесетото място от вчерашната  квалификация на пистата Аутодромо Ерманос Родригес. Ландо Норис се възползва максимално от почти всяка възможност, която се появи на пътя му. В края на Q3 той направи силна обиколка, за да завърши осми. Доволни сме и от представянето на Даниел Рикиардо- P11. Този уикенд той се чувстваше много по-комфортно в колата и започна в добра позиция да се бори за точки. За съжаление, последният му шанс в Q2 бе компрометиран от попадането в тежък трафик в последния сектор на веригата, което не позволи оптимална подготовка“, заяви Зайдл.

„Очакваме предизвикателно и напрегнато състезание. Както винаги, тази писта е с висока надморска височина и ниско сцепление. Надеждността също ще играе важна роля. Чувстваме се добре подготвени с избора, който направихме за автомобил. Очакваме да предоставим на тези великолепни фенове една вълнуваща Гран при на Мексико“, добави шефът на Макларън.

;