Начало Избрани Норис иска да се бори с Алонсо в състезанието на Силвърстоун

Норис иска да се бори с Алонсо в състезанието на Силвърстоун

907
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис даде шесто време в квалификацията за Голямата награда на Великобритания в F1. Пилотът на Макларън финишира пред пилоти като Фернандо Алонсо и Джордж Ръсел.

Британецът се пошегува, след като заяви, че ще позволи на пилота на Мерцедес Джордж Ръсел да го изпревари възможно най-скоро по време на Гран при на Великобритания. Норис има за цел да води вълнуваща битка с двукратния световен шампион.

Звездата на Макларън ще се бори да изпревари Алонсо в битката за короната за най-добър от останалите на пистата Силвърстоун. Очаква се първите шест позиции в надпреварата да бъдат заето от болидите на Ферари, Ред Бул и Мерцедес.

Много съм доволен, че изпреварих един автомобил на Мерцедес, който е много по-бърз от нас. Също така не изостанах много от Люис Хамилтън, каза Норис.

Квалификационната сесия на Норис далеч не беше перфектна. 22-годишният пилот успя да си осигури добра стартова позиция, за да опита да спечели важни точки в неделя.

Направих няколко грешки. Това не беше най-добрата обиколка, на която бях способен. Все пак но съм доволен от постигнатия резултат.“

Спестих малко ресурс за най-добрата обиколка, която направих. Направих една обиколка, която използвах за да презареждам. В допълнение, отново имах проблеми с подскачане.“

Най-сложната част е секцията между Маготс и Бекетс. Там имаше поточета и малки локвички. Определено трябва да имаш малко късмет при движение на мокра писта с гуми интермедия.“

Норис не планира да губи време, като се бори с автомобилите на Мерцедес. в деня на състезанието. Състезателят на Макларън дори пошегува, че ще позволи на Ръсел да го изпревари без да оказва съпротива.

През целия уикенд имахме прилично темпо. Това е малко изненадващо, защото бяхме единственият отбор, който не внесе никакви подобрения. Някои наши съперници донесоха доста нови компоненти.“

Очаквам Джордж да ме изпревари без особени проблеми. Нашето състезанието ще бъде с Фернандо Алонсо, Гуаню Жу и не толкова с Николас Латифи.“

Мисля, че ще водя двубой с Фернандо. Той ще бъде основната ми цел. Вероятно просто ще помахам на Джордж“, пошегува се Норис.

Другият пилот на Макларън Даниел Рикиардо остана едва 14-ти в сесията. Австралиецът пострада при повторното наводняване на пистата, което не позволи подобряване на времената.

Очевидно съм разочарован от крайния резултат в днешната квалификация. днес. Имах нужда от ранна обиколка, защото пистата беше в най-добрата си форма. След това се борих да направя бърз тур в най-важния момент.“

През по-голямата част от времето имах чувството, че не съм направил обиколка, когато условията бяха най-добри. Това ми коства повече от всичко друго Грешката бе изцяло моя. Това ни постави доста назад в решетката, Имаме много работа за вършене утре. Готови сме за битка и борба за точки“, заяви Рикиардо.