Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис смята, че на Макларън е необходимо повече от агрегати Мерцедес, за...

Норис смята, че на Макларън е необходимо повече от агрегати Мерцедес, за да побеждава отново

1326
0
Ландо Норис
снимка: Макларън

Ландо Норис смята, че на Макларън е необходимо повече от задвижващи системи Мерцедес, за да започне отново да побеждава. Тимът от Уокинг ще се върне към агрегатите на щутгартския концерн през 2021 г. след трудните години с Хонда и последните сезони с Рено.

„Очаквам промяната с нетърпение. Това според мен ще е ценно допълнение, нещо, което ще ни помогне да направим крачка напред. Но няма да е напълно достатъчно. Трябва да видим как ще е самото шаси, не само да разчитаме на двигателя. Ето защо нов мотор е помощ, но във Формула 1 има още много неща, от които зависи скоростта на колата”, сподели Ландо.

„Този сезон трябва да работим възможно най-упорито и след това да гледаме към следващата година. Ще сме много заети, тъй като мисля, че се опитват да вместят много състезания през втората половина на годината. Ще е тежко физически, тъй като болидите от Формула 1 са едни от най-сложните за управление коли на планетата. Но се вълнувам. Иска ми се да се състезаваме отново възможно най-скоро, когато е безопасно и да се възползвам от възможностите.”

По време на принудителната пауза Норис се занимава с всевъзможни надпревари онлайн. Наскоро се включи във виртуалните състезания на австралийските Суперкарс серии.

„Там има доста повече пилоти, отколкото в други надпревари. Състезанието с обърнатата стартова решетка наистина бе забавно. Чудесно предизвикателство, хубаво е да направиш нещо различно, което не си в състояние да сториш в реалния живот. Определено се забавлявах и вече попитах дали може да се върна за следващия кръг.”