Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Мисля, че сме в добра позиция за остатъка от уикенда

Норис: Мисля, че сме в добра позиция за остатъка от уикенда

462
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Георги Тодоров/LAP

Ландо Норис е доволен от началото на състезателния уикенд за Голямата награда на Нидерландия. Пилотът на Макларън даде четвърто време и в двете свободни тренировки и изоставаше само с една десета от времето на Льоклер след края на вчерашния ден.

Засега изглежда, че техничното и предизвикателно трасе край брега на Северно море подхожда повече на характеристиките на автомобила Макларън MCL36.

„Вчерашният ден не беше никак лош. Смятам, че на едни типове писти сме в челото на средата на колона, а на други имаме сериозно изоставане. Все пак има и някои положителни страни. Автомобилът се справя сравнително добре както при нисък, така и при висок разход на гориво. Мисля, че сме в добра позиция за остатъка от уикенда в Зандвоорт. Разликите са изключително малки както пред, така и зад нас. Ако успеем да изстискаме още малко от автомобила в квалификацията можем да имаме добър шанс да спечелим прилични точки в неделя“, сподели Норис.

Съотборникът на Норис Даниел Рикиардо даде десето време в следобедната сесия на Зандвоорт. Австралиецът направи само 10 обиколки и прекара немалко време в гаража заради теч на масло.

„Хубаво е отново да посетя писта като Зандвоорт. Определено се забавлявах. За съжаление, загубихме малко време на пистата заради теч на масло в FP2. От друга страна, темпото на Ландо е обещаващо“, каза Рикиардо.

„Направихме няколко промени за втората сесия. Изглежда, че те проработиха, така че ще имаме увереност да продължим в тази посока. Остава само да съберем всички парчета от пъзела за квалификацията. Като цяло смятам, че вчерашният беше добър за целия отбор на Макларън. Сега просто трябва да изчистим някои неточности“, допълни австралиецът.

„Като цяло денят беше ползотворен. Появиха се няколко проблема, най-вече свързани с радиатора на Даниел. В резултат на това той пропусна серията обиколки с повече количество гориво в края на сесията. Като изключим това, всичко мина добре. Постигнахме напредък в разбирането на гумите и посоката на настройките. Изглежда, че сме в по-добра позиция, отколкото през миналия уикенд на Спа. Очакваме с нетърпение квалификацията и състезанието. Все още имаме много работа за вършене през за да бъдем максимално конкурентоспособни“, каза спортният директор на Макларън Андреа Стела.

Малко преди старта на втората свободна тренировка Макларън най-накрая обяви привличането на Оскар Пиастри. Австралиецът подписа двугодишно споразумение с Макларън и ще си партнира с Ландо Норис.