Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Най-после! Много хора се съмняваха в мен, накрая всичко се напасна

Норис: Най-после! Много хора се съмняваха в мен, накрая всичко се напасна

1344
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

„Обичам всички. Обичам всички ви! Успяхме! Ухууу! Предполагам, че така се прави… Най-после! Сутринта казах, че това ще е ден на възможностите. Всичко беше перфектно“, говореше Ландо Норис по време на обиколката за прибиране, след като спечели първа победа в кариерата си във Формула 1 в Гран при на Маями.

След 110 старта и общо 15 подиума Норис най-накрая се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Успехът му при това бе спечелен на пистата, а не заради проблеми на съперници. И Ландо възнамеряваше да отпразнува победата си подобаващо.

„Аз по принцип трябваше да летя още сега, но Зак [Браун] ми каза да пътувам утре. Няма да спя. Ще купонясваме! Утре може да имам нещо повече от одраскване на носа. Не ми пука. Първата победа се случва само веднъж“, коментира широко усмихнатият Норис

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

„По принцип малко се надявах първата победа да се случи на Силвърстоун. Ще се постарая и там да взема една. Но ни предстои паметна вечер“, продължи британският пилот на Макларън.

„Време беше, а… Какво състезание. Отдавна чаках този момент, но най-накрая се получи. Безкрайно съм щастлив за целия ни отбор. Най-после успях да им дам така желания резултат. Най-после всички сме на деветото небе от радост.“

„Целият ни уикенд бе добър. Имаше моментни отстъпления. Още в петък знаех, че имаме добра скорост. Допуснахме някои грешки тук-там, но накрая всичко се напасна. Стратегията ни бе перфектна, всичко ни се отплати. Благодаря на Макларън и на всички, трябва изрично да спомена мама и татко“, каза още Норис, който бе избран и за пилот на деня.

„Много хора се съмняваха в мен по пътя ми във Формула 1. Допуснах и много грешки през последните пет години от кариерата си. Но днес най-после всичко се напасна прекрасно. Всичко се дължи на отбора. Те го заслужават. Аз останах с Макларън, защото вярвах в тях и най-накрая и те, и аз доказахме на какво сме способни“, заключи Норис.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)