Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Можем да се справим с Астън Мартин и да бъдем четвърти...

Норис: Можем да се справим с Астън Мартин и да бъдем четвърти при конструкторите

1295
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис отново приветства напредъка на Макларън през последните месеци. Британецът вярва, че неговият тим може да се справи с Астън Мартин до края на сезона и да заеме четвъртото място при конструкторите.

Макларън и Астън Мартин са двата отбора, които имаха най-драстична промяна в представянето си от началото на кампанията. Отборът от Силвърстоун започна годината като втори по сила след Ред Бул. Това позволи на Фернандо Алонсо да запише 6 подиума в първите 8 старта. Испанецът бе близо до това да спечели Гран при на Монако

Формата на Астън Мартин започна да спада с напредване на сезона. Британският отбор направи крачка назад и бе изпреварен от Мерцедес и Ферари. Понастоящем Астън Мартин заема четвъртата позиция при конструкторите и изостава все повече от челото.

Същевременно Макларън имаше изключително трудно начало на сезона. Базираният в Уокинг отбор не постигна целите си развитие. Това бе и причината Ландо Норис и Оскар Пиастри да изпитват сериозни затруднения в първите няколко старта.

Макларън бе на дъното в класирането при конструкторите и се бореше с Хаас, Алфа Ромео и Уилямс. Но с напредване на сезона отборът от Уокинг направи няколко сериозни промени в своя болид. Така бе направена огромна крачка напред, която позволи на Норис да се качва на подиума. Миналата седмица Пиастри също записа първия си подиум в основно състезание.

Силните резултати на Макларън позволиха на тима да се доближи до Астън Мартин. Разликата между отборите е само 49 точки. За сравнение, в началото на годината тя бе повече от 100.

Норис призна, че не е гледал каква е разликата с Астън Мартин. След като разбра, че тя е по-малко от 50 точки, той заяви, че неговият тим може да се справи с тази задача до края на сезона.

„Не мислех, че сме толкова близо“, каза Норис. „Можем да се справим с Астън Мартин и да бъдем четвърти при конструкторите. За момента разликата между нас е 49 точки.“

Задачата на Макларън обаче не е толкова лесна. Отборът от Уокинг трябва да печели много повече точки и да се надява съперниците им от Силвърстоун винаги да завършват на по-задни позиции.

Норис се надява Макларън да печели много повече от точки от Астън Мартин в последните стартове за сезона. „Не останаха много състезания. Сигурен съм, че ще има няколко уикенда, в които Астън-ът ще бъде малко по-силен. Все пак смятам, че в момента нашето предимство в сравнение с почти всички отбори, с изключение на няколко, е това, че имаме двама пилоти, които редовно се борят за тези позиции и точки. В момента не всеки отбор разполага с това. Затова мисля, че това много ни помага“, добави Ландо Норис.