Начало Избрани Норис: Не беше лесно, особено след като Чеко ни настигаше в края

Норис: Не беше лесно, особено след като Чеко ни настигаше в края

1660
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис завърши на втора позиция в състезанието в Унгария. Пилотът на Макларън потегли от трета позиция, но изпревари Люис Хамилтън малко след старта. Оттам нататък британецът показваше много стабилно темпо, макар да не бе реална заплаха. В крайна сметка Норис записа втори пореден подиум и общо осми в кариерата си.

Норис загуби позиция от своя съотборник Оскар Пиастри на старта. Австралиецът имаше отлично потегляне и изпревари Норис и Хамилтън. След това той се движеше на трето място преди първите спирания в бокса

Норис спря малко по-рано от Пиастри. Пресичащата стратегия на британеца проработи, тъй като той прескочи своя съотборник. Оттук нататък Норис се движеше на самотно второ място и направи още един питстоп. Британецът бе застигнат от Перес в заключителната фаза на Гран при на Унгария. В крайна сметка пилотът на Макларън запази позицията си и потвърди, че доброто представяне от Силвърстоун не е било частен случай.

„[Беше] трудно състезание“, каза Норис веднага след като излезе от своя автомобил.  „Не беше лесно, особено след като Чеко ни настигаше в края. За щастие той нямаше достатъчно скорост, за да ни застраши наистина“, продължи Норис.

„Трябваше да се боря за малко в началото – малко се прецаках в завой №1. Все пак спечелих още един подиум за Макларън, което е невероятно“, добави пилотът на Макларън.

Норис бе попитан дали скоро време ще запише дългоочакваната първа победа в F1: „Ако Макс се оттегли или нещо друго, може би“, пошегува се британецът. „Тези момчета са твърде бързи и винаги ще спечелят, освен ако не направят грешки или не се случи нещо.“

„В момента сме доволни от напредъка, който направихме. Успяхме да преминем от мястото, на което бяхме преди четири или пет състезания, борейки се понякога да излезем от Q1, към борбата за полпозишъни и подиуми. Ще се възползваме от това за момента. Вярвам, че нашето време ще дойде по-късно“, каза още Норис.

Младият британец отново приветства подобрения в автомобила на Макларън.

„Всички във фабриката свършиха невероятна работа. Мисля, че в началото знаехме, че ще се борим и изглеждахме доста зле. Много хора ни обиждаха, че не си вършим работата достатъчно добре. Затова се радвам, че най-накрая доказахме, че някои хора грешат“, завърши Ландо Норис. Пилотът на Макларън без да иска счупи трофея на Макс Верстапен след като отвори своето шампанско по доста нетрадиционен начин.

Другият пилот на Макларън Оскар Пиастри финишира пети. Новобранецът имаше отличен старт и заемаше втората позиция до първите спирания в бокса. След това той загуби позиции от Серхио Перес и Люис Хамилтън.