Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис не очаква да стигне до 3-ата част на квалификацията в Бахрейн

Норис не очаква да стигне до 3-ата част на квалификацията в Бахрейн

908
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Макларън

Ландо Норис заяви, че не очаква да стигне до 3-ата част на квалификацията и в Гран при на Бахрейн. Пилотът на Макларън достигна до тази фаза в първия кръг от сезона в Австралия. Той се нареди 8-и в решетката, но в състезанието изостана и завърши 12-и. Така британецът не успя да вземе точки при дебюта си във Формула 1.

„Няма гаранция, че ще бъдем в Q3 всеки път, заяви Ландо. – Не смятам, че трябва да се очаква, че ще стигаме до тази фаза отсега нататък. Ние искаме да го направим и това е целта ни. Надявам се, че все пак ще сме в по-добра позиция, отколкото предполагаме.“

Според Норис мястото на Макларън в средата на колоната може да бъде определяна според пистата, на която пилотите се състезават. Тъй като разликите между отборите в тази група са много малки.

„От писта на писта нещата ще се променят, обясни Норис. – В средата на колоната битката е много оспорвана. В първата част на квалификацията разликата между тези, които отпадат и тези, които продължават, е около 0.2 сек. Една малка грешка може да направи разликата.“

Другият пилот на Макларън Карлос Сайнц каза, че в Австралия колата е показала обещаващо представяне. И затова няма търпение да се върне на пистата. В Бахрейн той ще се опита да постигне максималния резултат с оглед на възможностите на колата.