Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис не очаква представянето на Верстапен да пострада като в Сингапур: Няма...

Норис не очаква представянето на Верстапен да пострада като в Сингапур: Няма смисъл да се гадае

1227
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис не очаква представянето на Ред Бул и в частност на Макс Верстапен да пострада на пистата в Лас Вегас по начина, по който това се случи в Сингапур. Според пилота на Макларън новата конфигурация прилича повече на тази на Монца в Италия. Той смята също така, че на това трасе ще си проличат слабостите на MCL60 и затова има предпазливи очаквания за предстоящия състезателен уикенд след пет подиума в последните шест надпревари.

„Ако погледнем към Монца, то Макс там бе по-бърз от кажи-речи всички. Може и да се случи нещо като това в Сингапур, но не е много вероятно. В момента предположенията са твърде много, а няма смисъл да се гадае“, заяви Норис

„Знам, че искате да ни накарате да кажем нещо. Но винаги има шанс за нещо, различни възможности. Може например да завали или нещо подобно. Съответно това ще е от полза за някого. Ситуацията може да се развие в различни посоки“, допълни пилотът на Макларън.

След това Норис бе попитан дали ще е толкова конкурентоспособен, колкото и в предходните спортове. Британецът, който в понеделник навърши 24 години, заяви, че не харесва този въпрос.

„Каквото и да кажа, винаги бъркам. Изключително доволен съм от това как се справихме в предишните надпревари и особено в Мексико и Бразилия. Вървяхме значително по-добре, отколкото очаквахме. Особено в Бразилия. Определено не очаквахме да сме толкова напред спрямо повечето отбори и така близо до Ред Бул през голяма част от надпреварата. Стартове на писти като тези в Баку и Монца пък не бяха сред най-добрите ни представяния. Те имат дълги прави, а ниското аеропритискане не бе сред приоритетите ни тази година. Причината е, че няма много такива надпревари. Така че вероятно може да се каже, че не съм толкова уверен, колкото преди предходните стартове“, обясни Норис.

Норис отбеляза също така, че в Лас Вегас атмосферата е по-различна от тази през обичайните състезателни уикенди във Формула 1

„Състезанието е през нощта, блясъкът е в неимоверни количества. Но за нас това е просто още един състезателен уикенд. Аз съм концентриран, съсредоточен и полагам усилия да се подготвя максимално добре, защото може да имаме шанс“, каза Норис.