Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Не сме толкова бързи, колкото изглежда; Албон: Вървим добре, но не...

Норис: Не сме толкова бързи, колкото изглежда; Албон: Вървим добре, но не искам да прибързвам с прогнози

825
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Пирели

Ландо Норис завърши на втора позиция петъчните свободни тренировки, след които обаче настоя, че това класиране не показва коректно възможностите на Макларън на пистата Монца.

„В началото усещането в колата не бе особено добро. Единствената серия, в която изглеждахме конкурентоспособни, бе последната. Отстрани изглеждаше много добре. Но аз бих казал, че не сме толкова бързи, колкото изглежда“, коментира Норис

„С медиум и хард имахме значително повече грижи, както и в дълги серии. С най-меките гуми имахме сериозно сцепление и съответно скоростта се подобри. Но в момента, в който прилепянето изчезне, сипем повече гориво и сложим различни гуми, представянето ни се влошава доста.“

„Направихме някои промени по автомобила. Въведохме определени изменение, но определено все още не сме достатъчно конкурентоспособни. Имаме някои идеи какво да пробваме и по какво да работим. Между двете петъчни тренировки направихме добра стъпка напред, така че може би ни трябва още малко“, допълни Норис.

Класирането на Оскар Пиастри също бе силно – четвърти. Австралиецът определи подготовка си като „прилична“.

„Мисля, че още има някои неща, по които да поработим и подобрим, но скоростта в един тур изглежда добре. Не беше зле като за първоначална подготовка“, добави Пиастри.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Повод за оптимизъм имаха в Уилямс, след като Алекс Албон се нареди седми в петъчното подреждане

От тима отбелязаха, че са започнали уикенда на пистата Монца с добре балансиран автомобил, което е улеснило работата им.

„И двамата ни пилоти бяха много доволни. На Монца винаги е сложно да се тълкуват разликите във времената, защото програмите са различни, задвижващите системи са в различни режими, има изтегляния. Но се радваме, че направихме солиден старт на уикенда“, каза шефът на отговарящия за представянето отдел в Уилямс Дейв Робсън.

Албон каза, че настройките с ниско аеропритискане са сложни за всички.

„Според мен никой не се чувства особено добре с тях, но въпреки това болидът ни върви добре. Нашата програма е различна спрямо тези на повечето останали отбори. Искахме да разберем поведението на медиума за Q2. Това е важно, ако искаме да стигнем до Q3. Имаше някои малки грижи с автомобила, но нищо, с което не мога да се справя. Важно е, че сме в борбата, но не искам да прибързвам с прогнози“, добави Албон.