Начало Избрани Норис окуражен от скоростта на Макларън в Джеда

Норис окуражен от скоростта на Макларън в Джеда

1135
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис е окуражен от скоростта на Макларън в Джеда. След разочароващото представяне на MCL36 в Бахрейн, уикендът в Саудитска Арабия протече доста по-добре за екипа от Уокинг, като Норис успя да донесе първи точки за тима през новия сезон в F1. Британският състезател завърши на седма позиция, след като бе изпреварен от Естебан Окон на старт-финалната права в последната обиколка.

„Състезанието в Джеда ни донесе много положителни неща. Успях да завърша на седма позиция и да спечеля ценни точки. Представянето ни бе по-добро, отколкото очаквахме. Предполагам, че това се дължи на отпадането на някои други автомобили. Въпреки всичко ние се възползвахме максимално от предоставената ни възможност“, сподели Норис.

„Хубаво е да видим, че автомобилът има потенциал. Това означава, че можем да очакваме добри резултати и в следващите няколко старта.“

Норис съжалява за оттеглянето на неговия съотборник Даниел Рикиардо. Австралиецът също се движеше много добре и имаше реален шанс да влезе в топ 10.

Трябваше да имаме два автомобила в точките. Даниел направи добро състезание, но в края просто нямаше късмет.
Но в този момент има и положителни неща, на които трябва да обърнем основно внимание.“

Не знам дали това беше наша грешка или грешка на задната част на автомобила. Ще видим. От моя страна всичко е наред и очаквам с нетърпение следващите състезания в календара“, обобщи Норис.

„Знаем, че трябва да продължим да работим усилено, за да осигурим повече ефективност на автомобила. Спечелването на възможно повече точки са да продължим да натискаме, добави шефът на Макларън в F1 Андреас Зайдл.

Другият пилот на Макларън Даниел Рикиардо вярва, че неговото отпадане е попречило финиширане на двете коли на отбора в зоната на точките.

„Имах проблеми със задвижването. Нямам представа каква е причината за повредата в моя болид. Предполагам, че може би е нещо, свързано с карданения вал. Аз не съм механик, така че не вярвахте много на думите ми“, каза Рикиардо пред медиите.

„Можехме да имаме два пъти повече точки. Това щеше да е доста по-добре от ситуацията, в която се намирахме в Бахрейн“, завърши Даниел Рикиардо.