Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис ще отбележи старт №100 за Макларън в Остин

Норис ще отбележи старт №100 за Макларън в Остин

423
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Уикендът в Остин ще бъде наистина специален за Ландо Норис. Британецът ще отбележи своя старт №100 в F1 и тима на Макларън. Целта на Норис е да продължи доброто си представяне и отново да се бори за място на подиума.

Норис направи дебюта си с Макларън през 2019 г. Оттогава младият британец е неизменна част от базирания в Уокинг отбор. В началото на миналата година Норис удължи договора си с Макларън до края на сезон 2025 г. Така британецът реши да остане лоялен на своя отбор и да не преминава в Ред Бул. Тимът от Милтън Кийнс призна, че няколко пъти е опитвал да привлече британеца, но в крайна сметка той винаги избира Макларън

Норис има общо три участия в Остин. 23-годишният състезател е намирал място в челната десетка във всяко едно от тях. Миналата година Норис завърши шести в надпреварата на трасето в Тексас, което е най-добрият му резултат до този момент. Сега целта на пилота на Макларън е да запише още един силен резултат и да продължи серията си от подиуми, започнала в Сингапур.

„Наистина съм развълнуван да се върна в Остин и да започна последния ни троен уикенд за сезона. Гран при на САЩ винаги е забавно състезание. Тази година то е изключително специално, тъй като отбелязва 100-ото ми състезание във Формула 1 и, разбира се, с Макларън. Това е чудесно място да го отпразнуваме, тъй като феновете винаги създават фантастична атмосфера“, сподели Норис.

„Беше невероятно да постигна още един двоен подиум в Катар. Бяхме постоянни. Разбира се,  упоритата ни работа не спира да се отплаща. Миналата седмица се върнах в технологичния център, за да отпразнувам успеха с отбора, да прегледам уикенда си и да видя какво можех да направя по-добре. После прекарах известно време в симулатора, подготвяйки се за следващите три състезания, за да видя къде още можем да се подобрим. Остин ще бъде сериозно предизвикателство. Въпреки това сме решени да донесем още точки за отбора“, добави състезателят на Макларън.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри няма никакъв предишен опит в Остин. Новобранецът отново ще има задачата да разучи трасето в Тексас. Като се има предвид формата му в последните два старта, това изглежда няма да е толкова трудна задача за Пиастри

„Какъв запомнящ се уикенд в Катар! Отново бях на подиума и спечелих спринта спринта. Това бяха страхотни няколко състезания. Сега с нетърпение очаквам да изживея ГП на САЩ за първи път като пилот от F1“, каза Пиастри.

„Никога досега не съм се състезавал на Circuit of the Americas. Затова нямам търпение да усетя невероятната енергия, която феновете създават там. Това е страхотно трасе с участъци от пистата, които напомнят на други трасета от календара. Това е още един спринтов уикенд, така че има повече възможности за точки.“, добави състезателят на Макларън.

Макларън спечели първата надпревара в Остин през 2012 г. Оттогава британският отбор няма успех на COTA. Разбира се, победата този уикенд ще бъде трудна, но въпреки това Норис и Пиастри имат възможността да се качат на подиума.

„След успешното спринтово състезание в Катар се завърнахме в технологичния център с четири трофея и рекорда за най-бързо спиране в бокса. Сега гледаме напред към последните пет състезания за сезона и още един спринтов уикенд в Остин. Този уикенд ще отбележим и още един важен момент – 100-ото състезание на Ландо в F1. Това е наистина значително постижение за пилот, който все още е в толкова ранен етап на кариерата си“, каза Андреа Стела.

„В Остин винаги цари фантастична атмосфера с невероятни фенове и вълнуващи състезания. Тръгваме към това предпоследно спринтово състезание, решени да постигнем максимални резултати. Очакваме конкуренцията ни да е силна- следващите няколко състезания може да се окажат по-предизвикателни за нас. Въпреки това ние отиваме с цел да спечелим важни точки за шампионата на конструкторите“, добави директорът на Макларън.