Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Преди сезона не бях сигурен, че съм готов за F1

Норис: Преди сезона не бях сигурен, че съм готов за F1

697
0
Макларън 2019 Абу Даби
снимка: Спас Генев/spasgp.com

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Навършилият преди две седмици 20 години Ландо Норис без съмнение е едно от откритията на сезона във Формула 1. Добри думи за представянето му не пести никой. Заедно със съотборника си Карлос Сайнц, двамата гарантираха четвъртото място на Макларън при конструкторите и представянето им е наистина впечатляващо.

Лъчезарен и усмихнат, Ландо се радва на особено медийно внимание и този уикенд. Откровените му и често закачливи отговори радват още повече журналистическото братство.

Младежът бе пределно откровен онзи ден, като призна, че преди старта на сезона не е бил сигурен, че е готов за Формула 1, въпреки тренировките в петък преди серия от състезания миналата година.

„Започвайки сезона, всъщност не бяха напълно сигурен какво да очаквам. Не знаех дали ще се справя и съм много щастлив, че опровергах сам себе си и свърших не лоша работа“, заяви Норис.

„Всъщност не бях сигурен, че ще съм достатъчно бърз, че ще успея срещу толкова добри пилоти в света, срещу пилот с 4 години опит във Формула 1. Сега съм много по-уверен, по-спокоен в работа с тима, с момчетата. Годината беше страхотна като цяло и натрупах много опит.

Ландо направи страхотен жест, като постави изображение на инженера по представянето на тима Андрю Джарвис върху каската си за финалното състезание.

Младежът привлече симпатии и като се появи по време на празнуването на третото място на Карлос Сайнц в Бразилия. Там трябваше да помага за успеха на испанеца и не бе щастлив от избраната за него друга стратегия. Но, както съотборникът му отбеляза, това бе „джентълменски” жест.

„Със сигурност очаквам следващия сезон с огромно нетърпение, защото вече съм наясно с много повече неща, отборът има повече доверие в мен. Сигурен съм, че ще имаме по-добри резултати. Тази година се сблъскахме с някои проблеми, защото аз не бях сигурен в някои техни решения и те в моите. Но това вече е зад гърба ни.“

Като развитие на колата, Ландо си пожела за 2020 г. още повече притискане и по-добра аероефективност, въпреки че има още доста път преди в Макларън да успеят да се борят с лидерите от Мерцедес, Ферари и Ред Бул.