Начало Избрани Норис: Радвам се, че успях да стигна до Q3 и да бъда...

Норис: Радвам се, че успях да стигна до Q3 и да бъда толкова близо до Оскар

999
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис финишира на седма позиция в квалификацията за Гран при на Белгия. Пилотът на Макларън призна, че е извадил голям късмет да намери място в топ 10 заради грешката в Q1 и пораженията в неговия болид.

Норис бе изненадан от коварните условия в първия сегмент на квалификацията. Британецът допусна грешка и влезе в чакълената зона за сигурност около 16-ти завой. Пилотът на Макларън все пак успя да и да откара автомобила си в бокса. Механиците на тима прегледаха внимателно пода на неговия болид и откриха някои поражения

Макларън извърши някои бързи временни ремонтни дейности, които го върнаха на пистата. Норис все пак успя да влезе в Q3. 23-годишният състезател обаче успя да даде седмо време на вече почти сухата белгийска писта. Така той се нареди точно зад съотборника си Оскар Пиастри.

Норис призна грешката си в Q1 и бе наистина щастлив да стигне до третия сегмент от квалификацията.

„Излязох от пистата в Q1 и напълно унищожих пода. Радвам се, че успях да стигна до Q3 и да бъда толкова близо до Оскар. Резултатът ми като цяло не бе никак лош“, сподели Норис.

„Смятам, че Пиастри свърши много добра работа. Неговият среден сектор беше много добър. Но от друга страна сме много зле на правите“, продължи Норис. „Винаги има победители и победени. Като цяло съм щастлив. Можеше да е много по-зле и можеше да отпадна още в Q1, така че в крайна сметка съм доволен от седмото място“, добави пилотът на Макларън.

Норис разкри още подробности за повредите в неговия болид.

„Цялата конструкция [беше повредена]. Обикновено можете да правите такива ремонти ремонтирате [съгласно правилата на закрит парк]. „Опитахме се да залепим някои неща с тиксо. Механиците свършиха добра работа, за да поправят колкото се може повече. За съжаление пораженията бяха твърде много, за да бъдат конкурентоспособни в квалификацията“, обясни Норис.

„Не мисля, че е толкова лошо. Ако имахме автомобил, който беше малко по-бърз и ако не бях допуснал грешка в Q1, то може би щяхме да имаме малко по-добър петъчен ден. Не бяхме толкова далеч от момчетата пред нас. Все пак съм щастлив, че направих обиколка в Q3“, завърши Ландо Норис.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри даде шесто време. Австралиецът призна, че е чувствал много добре в тези променливи условия на пистата „Спа“

„Чувствах се много удобно, особено когато условията бяха наистина сложни“, каза Пиастри. „Донякъде изсъхването на пистата и приближаването й до нормалната беше пречка за мен, защото не съм правил суха обиколка на Спа с автомобил от F1.“

„Така че да, не знаех добре точките на спиране и подобни неща. Когато е мокро, никога не искате да спирате твърде късно. Смятам, че имаше места, на които губих прекалено много време“, добави пилотът на Макларън.