Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен и Норис намериха начин да се състезават

Верстапен и Норис намериха начин да се състезават

1733
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен и Ландо Норис все пак намериха начин да се състезават, въпреки отмяната на Гран при на Австралия. Те караха в онлайн състезания миналия уикенд, използвайки симулатори.

По идея на шампиона във Формула Е Жан-Ерик Верн имаше надпревара, наречена „Not the Aus GP“, за която бе използвана официалната видео игра F1 2019. В нея участваха едни от най-добрите геймъри, но и професионални пилоти, сред които Норис от Макларън.

Британецът завърши 6-и във виртуалното състезание, което се проведе на пистата Албърт парк. То беше спечелено от словенеца Йерней Симончич. Участие в него взе и друг бивш пилот от F1 Щофел Вандоорн.

В същото време се състоя друга онлайн надпревара – All-star Esports battle, за която бе използвана играта на rFactor Formula ISI 2012 и пистата Нюрбургринг, която вече от доста години не е част от календара на F1.

В нея взе участие Макс Верстапен. Нидерландецът спечели един от квалификационните маншове, а за финала се класира 9-и в решетката. Пилотът на Ред Бул се завъртя на първия завой и изостана 18-и. След това направи много изпреварвания и в крайна сметка завърши 11-и.

От професионалните пилоти, участвали в състезанието, най-челно се класира Феликс Розенквист – 6-и. Шведът кара в американските серии Индикар. В онлайн надпреварата караха още Хуан Пабло Монтоя и Рубенс Барикело.