Начало Избрани Норис: Разочарован съм от резултата си

Норис: Разочарован съм от резултата си

2664
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Пирели

Ландо Норис финишира на трета позиция в днешната квалификация за Гран при на Унгария. Пилотът на Макларън отново показа невероятна скорост на трасе, което на хартия не трябваше да пасва добре на неговия болид. Норис призна, че е разочарован от резултата си, тъй като е смятал, че е можел да грабне полпозишъна.

Норис започна уикенда в Унгария с не толкова големи очаквания. Младият британец вярваше, че неговият болид няма да се представя добре на бавната и криволичеща писта край Будапеща. Норис все пак се надяваше, че последните подобрения на Макларън ще успеят да улеснят неговата задача

Норис даде второ време в FP2 на пистата „Хунгароринг“. 23-годишният състезател призна, че е сравнително доволен от представянето си през вчерашния ден. Британецът даде пето време в последната тренировъчна сесия в Унгария, която се проведе по-рано днес. Това го накара да вярва, че може да запише приличен резултат в квалификацията.

Норис успя да прескочи първите два сегмента от квалификационната сесия. Пилотът на Макларън бе близо до отпадане в Q1, тъй като най-добрата му обиколка бе изтрита. Норис обаче успя да запише обиколка, която бе достатъчно добра, за да му позволи участие в Q2. После той нямаше особено проблеми да прескочи втората част от сесията, в която се използваха средно твърди гуми на Пирели.

Пилотът на Макларън поднесе една от най-големите изненади в Q3, тъй като успя да изпревари Шарл Льоклер и Фернандо Алонсо. Норис дори бе един от претендентите за полпозишъна в Унгария. В крайна сметка той остана трети и бе само на 85 хилядни от първия Люис Хамилтън и бе видимо разочарован от своя резултат.

„Разочарован съм от резултата си. Ако си на една десета от полпозишъна, изглежда, че си щял да бъдеш на полпозишън, ако си направил перфектна обиколка“, сподели Норис.

„Като цяло все пак съм доволен. Отборът свърши добра работа. Досега уикендът ни върви доста добре. Но като пилот не съм от най-щастливите. Имам чувството, че направих твърде много грешки и това ми струваше скъпо“, добави пилотът на Макларън.

„Винаги има някои дребни неща, които трябва да сглобят обиколката. Това не беше най-чистия ми тур. Винаги има елемент на риск, особено когато се опитвате да дадете малко повече тласък. Нищо съществено. Определено имаше още една десета в обиколката ми. Третото място все още е добра позиция, така че денят ми е добър“, обясни Норис.

Норис очаква да бъде доста силен в утрешната надпревара и да има стратегическо предимство спрямо съперниците си

„Вълнувам се за утре. Вчера състезателното ни темпо беше доста силно. Ние сме точно толкова силни, колкото бяхме на Силвърстоун. Пистата е трудна за изпреварване и вероятно затова съм малко по-разстроен, отколкото трябва. Намирам се при добрите момчета на решетката. Освен това имаме два автомобила отпред, така че се надявам да използваме това утре“, завърши Ландо Норис.

Другият пилот на Макларън Оскар Пиастри остана четвърти. Младият австралиец също показа отлична скорост и изпревари Льоклер, Алонсо и Перес.

„Определено съм щастлив, че съм в челото. Мисля, че в Q3 не направих най-доброто си представяне. То все пак беше достатъчно, за да се класирам на втора редица. Ще видим какво можем да направим утре. Денят беше много окуражаващ за отбора, тъй като все още сме в челото на толкова различна писта спрямо Силвърстоун. Заслугата на екипа е тази, че ни даде тези възможности. Следващия път ще се опитам да бъда малко по-чист, но все пак е хубаво да съм на четвърто място“, обясни Пиастри.