Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Щастлив съм с третото място, не съм разочарован

Норис: Щастлив съм с третото място, не съм разочарован

1758
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Макларън

След като времето от последната обиколка на Ландо в квалификацията вчера бе изтрито и британецът загуби третото си място на старта, той успя да финишира на тази позиция в надпреварата днес.

Норис стартира седми и загуби няколко позиции в първите обиколки. След няколко изпреварвания обаче той отново успя да се изкачи в класирането. В един момент от състезанието той се движеше плътно зад съотборника си, Даниел Рикиардо, и помоли двамата да бъдат разменени, което се и случи. Норис дори се движеше втори през голяма част от втората половина на надпреварата, но бе изпреварен от Люис три обиколки преди края. Пилотът на Макларън бе избран за пилот на деня от феновете.

„Щастлив съм с третото място, не съм разочарован. Не стартирах много добре, но успях да се изкача отново и имах добра скорост. Хубаво е че можем да се състезаваме с най-бързите и да сме сред тях напълно заслужено. Надявам се че ще можем да имаме повече битки с тях в бъдеще.“

При рестарта на състезанието Ландо бе сред малкото пилоти, които избраха гуми софт. Това му помогна да изпревари Льоклер, но го затрудни в последните обиколки:

„Първите няколко обиколки имах добро темпо, но знаех че ще имам трудности към края. Особено с Люис зад мен нямаше как да бъде лесно. Удържах го за две, три, четири обиколки, но накрая просто не можех повече.“

Даниел Рикиардо пък завърши шести, след като стартира от съшата позиция. По време на състезанието Даниел бе помолен да отстъпи позицията си на Ландо, тъй като британецът бе по-бърз от него към момента. Австралиецът изпълни отборните заповеди, но сподели че за него е било трудно да преглътне честта си в този момент.

Шефът на тима, Андреас Зайдл, бе изключително доволен от представянето на Ландо. Той благодари на целия отбор, както и на всички в Уокинг и смята, че отбора е показал добрата работа, свършена през зимата с проектирането на колата, която от тази година е със задвижваща система на Мерцедес.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.