Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис смята, че е можел да бъде още по-бърз

Норис смята, че е можел да бъде още по-бърз

808
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Спас Генев

Ландо Норис заяви, че е можел да бъде още по-бърз в квалификацията за Гран при на Унгария днес. Пилотът на Макларън завърши на 7-а позиция, като бе най-челно класиралият се пилот извън тези на водещите 3 тима – Ред Бул, Мерцедес и Ферари. Зад него остана съотборникът му Карлос Сайнц.

Той обаче обясни, че във финалната си обиколка е загубил време на последния завой. Според него обаче дори да е минал отлично там, той нямало да може да се класира пред 6-ия Пиер Гасли. Разликата между двамата беше близо 0.4 сек.

„Чувствах се много комфортно в колата през по-голямата част от уикенда, каза Норис. – Намерихме настройки, с който може би не бяхме максимално бързи, но усещането в болида беше за комфорт и постоянство. Много съм щастлив от 7-ото и 8-ото място за тима. В последния завой излязох широко. А след това активирах твърде рано системата DRS и крилото не се отвори.

Затова можех да постигна още по-добро време. Но по отношение на общото ми време за обиколката, не мисля, че можехме да победим Гасли. Това е добър резултат за нас на трасе, където е трудно да се изпреварва. Утре се нуждаем от добър старт и след това от добра стратегия.“

Според Сайнц, който се класира 8-и в решетката, Ландо е направил почти перфектна обиколка.

Затова не е имало как испанецът да се нареди пред него. Разликата между двамата беше 0.052 сек.

„Определено съм доволен. Не 100%, но мисля, че по начина, по който Ландо караше днес, трябва да приемеш, че си бил победен от него, каза испанецът. – Поздравления за Норис и за тима. Страхотно е да се види, че на ниско скоростна писта колата ни работи добре.

Отново сме най-добри от останалите, след като в няколко състезания бяхме зад Хаас и Алфа Ромео в квалификациите. Преди уикенда бяхме притеснени, тъй като изоставаме в бавните завои по принцип. Имахме и проблеми с баланса, но днес предприехме правилните стъпки.“