Начало Избрани Норис: Ще бъде страхотно да видим какво можем да направим с новите...

Норис: Ще бъде страхотно да видим какво можем да направим с новите автомобили на уникалната писта в Азербайджан

1106
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

В Макларън са готови за предстоящата Гран при на Азербайджан. Според пилота на тима Ландо Норис, уникалната улична писта в Баку ще бъде истинско предизвикателство за новото поколение автомобили в F1. Надпреварата е осми кръг от сезон 2022 в световния шампионат.

Сезонът на уличните писти продължава, тъй като всички се местят от Монако в Азербайджан след един почивен уикенд. Пистите в Монако и Баку може и да са улични трасета, но това далеч не си приличат. За да обяснят основните разлики между двете вериги, Макларън използва опита на Ландо Норис, Даниел Рикиардо и Андреас Зайдл. Също така посочи основните статистически данни и състави списък с това, което трябва да се наблюдава в предстоящия състезателен уикенд.

Развълнуван съм да отида в Баку! Радвам се да карам на друга улична писта. Миналогодишното състезание показа, че абсолютно всичко може да се случи. Ще бъде страхотно да видим какво можем да направим с новите автомобили на уникалната писта в Азербайджан. Завършвал съм в зоната на точките и в двата си старта на това трасе. Надявам се да успея да запазя тази традиция и да донеса още ценни точки за отбора на Макларън“, сподели Норис.

След почивния уикенд се отново се чувствам във форма. Възстанових се доста добре след тежките две седмици. Развълнуван съм да видя какво мога да направя в следващия двоен уикенд, така че нека да започваме“, добави британецът.

„Голям почитател съм на пистата в Баку. Тя има някои вълнуващи характеристики. Битката в първи завой винаги е забавна, защото често има три автомобила, движещи се един до друг. Има няколко различни начина, по които можем да изградим стратегията за този уикенд. Позицията на пистата при загасването на светлините в неделя ще бъде важна, дори и с възможностите за изпреварване, които предлага най-дългата права в календара. На уличните трасета винаги има елемент на непредсказуемост. Готов съм да се възползвам от всички възможности, които ми се открият. Надпреварата в Монако не беше точно това, което исках. Все пак ъм уверен, че можем да продължим напред и да извлечем максимума от този уикенд“, каза Рикиардо.

„Отборът на Макларън се чувства подготвен за Баку след двата поредни старта в Европа. През последната седмица бяхме заети с анализирането на данните, които събрахме за нашите нови ъпгрейди. Искаме да се уверим, че те са напълно оптимизирани. Това беше и възможност за отбора да си почине и да се подготви за още една серия от вълнуващи състезания.“

„Въпреки че Баку и Монако са улични писти, те изискват много различен подход към настройките на автомобила. Дългата права, на която се развива най-високата максимална скорост в календара, изисква настройка с намалена сила на притискане, което е рядкост за такъв тип трасе.“

„Това, което остава непроменено, е, че на улична писта всяка грешка се наказва.. Това представлява както предизвикателство, така и добра възможност, което със сигурност ще създаде вълнуващо състезание. Нека продължим да натискаме и да извлечем максимална полза от уикенда в Баку, преди да заминем за Канада“, заяви Андреас Зайдл.