Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Темпото ни в Абу Даби не беше такова, каквото искахме

Норис: Темпото ни в Абу Даби не беше такова, каквото искахме

486
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис коментира представянето си в Абу Даби. Пилотът на Макларън каза, че „темпото не е било такова, каквото е искал.“ От друга страна Норис бе доволен, че Макларън успя да си гарантира четвъртото място при конструкторите, въпреки заплахата от страна на Астън Мартин.

Норис потегли от пета позиция в надпреварата на Яс Марина. Британецът имаше чудесна стартова реакция и изпревари Джордж Ръсел. След това Норис мина пред съотборника си Оскар Пиастри и временно зае третото място

Пилотът на Макларън направи своето спиране заедно с това на Ръсел. За нещастие, Норис бе забавен с няколко секунди по време на смяната на гуми. Така той загуби позиция спрямо своя съперник от Мерцедес, която така и не успя да си върне.

Норис направи и второ спиране в бокса. 24-годишният състезател загуби позиция и от Серхио Перес (Ред Бул). В крайна сметка той финишира пети и не успя да се качи на подиума, както първоначално се надяваше.

„Тежко състезание! Темпото ни в Абу Даби не беше такова, каквото искахме. Все пак направихме каквото можахме, за да спечелим важни точки в самия край на сезона. Загубихме една позиция при спирането в бокса, така че малко жалко. Иначе смятам, че направих каквото можах. Просто не бяхме достатъчно бързи, колкото ми се искаше“, сподели Норис.

„Като цяло можем да бъдем доволни от това как мина всичко. Направихме това, което трябваше да направим като отбор и си осигурихме четвъртото място в шампионата на конструкторите. Имахме много възходи и падения от началото на сезона. Последните няколко месеца бяха страхотни за отбора. Ще използваме тази инерция през зимата, за да се върнем по-силни догодина“, продължи Норис.  „Благодаря на целия екип на пистата и в Уокинг, който работи усилено през този сезон, за да ни даде автомобил, който е в състояние да се състезава към челото на решетката. Тази година създадохме някои невероятно спомени. Очаквам с нетърпение да продължим да правим това заедно през 2024-та“, завърши Ландо Норис.

Същевременно Оскар Пиастри финишира шести в Абу Даби. Австралиецът успя да запише един силен резултат след разочарованията в Бразилия и Лас Вегас. Пиастри запази третото място след старта и дори опита да преследва Шарл Льоклер. Австралиецът пропусна Норис, след което започна да губи темпо и загуби позиция и от Ръсел. В крайна сметка той остана шести и помогна на Макларън да запази четвъртото място при конструкторите

„Състезанието беше малко трудно. Все пак четвъртото място при конструкторите е много добро постижение“, каза Пиастри.

„Знаем, че искаме да се стремим към повече от това догодина. Самият аз наслаждавах адски много на първата си година във Формула 1. Имаше някои страхотни моменти и някои по-сложни моменти, но всичко това е част от преживяването. Очаквам с нетърпение да си почина малко.“

„Благодаря на екипа на пистата и в Уокинг, благодаря на всички фенове, че ни подкрепиха по време на тазгодишното влакче. Догодина отново ще се борим за по-добри резултати“, каза още Оскар Пиастри.