Начало Избрани Норис: Темпото ни все още не е достатъчно добро

Норис: Темпото ни все още не е достатъчно добро

624
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис коментира представянето на Макларън в Гран при на Нидерландия. Британецът заяви, че темпото на неговия автомобил все още не е достатъчно добро, особено в сравнение с това на Астън Мартин и Мерцедес.

Норис потегли от втора позиция в състезанието на пистата „Зандвоорт“. Състезателят на Макларън обаче стана „жертва“ на грешната стратегия на тима и се озова в по-задната част на подреждането.

Норис направи сериозен прогрес и успя да се върне в топ 10 преди спирането на Гран при на Нидерландия. Младият британец остана заклещен зад Карлос Сайнц и Люис Хамилтън в последния етап от надпреварата. Така той остана едва седми при развяването на карирания флаг и изпусна възможността да запише още един подиум

Норис подчерта относителната слабост на MCL60 в състезателен режим. Британецът посочи и грешната стратегия на Макларън като причина за по-слабото си представяне.

„Има моменти, когато всичко зависи от темпото, и моменти, когато всичко зависи от стратегията. Именно стратегията е това, което ни обърка по време на състезанието“, сподели Норис.

„Темпото ни все още не е достатъчно добро. Мисля, че то беше нормално. Но в крайна сметка не сме достатъчно добри, ако видим каквото беше нашето темпо в сравнение с това на Мартин и Мерцедес. Честно казано беше ужасно“, продължи пилотът на Макларън. „Темпото ни в неделя беше далеч от това, което показахме вчера в квалификацията. Като скоростта ни в една обиколка е доста по-добра от тази в дълги серии.“

„Това става все по-очевидно. Правим каквото можем, за да се поправим и да направим крачки напред, но в момента това далеч не е достатъчно“, каза още Норис.

Норис очаква един труден уикенд на Монца заради характеристиките на MCL60. Колата на Макларън показва доста добра скорост в завоите, но е много слаба на правите. Това бе и една от причините британецът да изостава на Спа.

„Както каза Андреа [Стела], беше отделено толкова много внимание на опитите да получим автомобила, който имаме сега, което е напълно правилно решение. Беше отделено толкова много внимание и време отделено за създаването и подобряването му. Заради това има някои области, в които сме доста назад.“

„Но с удоволствие бих приел да имаме 80% добри състезания и 20% лоши, а не обратното. Винаги си признаваме всичко, което винаги е добре и знаем, че вероятно ни очаква доста трудно състезание в Монца. Съмнявам се, че времето ще бъде толкова променливо там. Може би ще бъде така. Но в момента скоростта на правите все още е наша слабост и ще видим какво ще измислим по този въпрос“, заключи Ландо Норис.