Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Трябваха ми само още една-две обиколки! Зак Браун: За първи път...

Норис: Трябваха ми само още една-две обиколки! Зак Браун: За първи път накарахме Макс да се изпоти!

3067
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис почти успя да настигне Макс Верстапен в края на Гран при на Емилия Романя. В последната обиколка на надпреварата на пистата Имола британският пилот на Макларън бе на под секунда зад съперника от Ред Бул. Малко преди това на напомняте, че може да натисне дори още малко повече бе саркастично любезен, отговаряйки, че натиска колкото може, „много благодаря!“ Бе посрещнат с аплодисменти от отбора си, а самият Норис с изненада установи, че е разочарован от изтървания шанс.

„Сега малко боли като го казвам… Трябваха ми още една-две обиколки и щях да го хвана. Просто загубих твърде много спрямо Макс в началото. Щеше да е прекрасно да има още един или два тура, но нямаше как… Мисля, че вече сме в позиция да кажем, че се борим с Ферари и Ред Бул. Че мече водим битка за първо-второ място. Все още е изненадващо като го казвам, но определено е разочароващо, че не спечелихме“, засмя се Норис

Съотборникът му Оскар Пиастри финишира четвърти, след като стартира от пето място заради наказание слез квалификацията. Според него обаче след последните два състезателни уикенда отборът на Макларън може да е уверен в силите си оттук нататък на каквато и писта да се състезава.

„Много трудно състезание. На практика беше невъзможно да се изпреварва. Имах нещо от порядъка на 20 обиколки да задмина Карлос [Сайнц], а DRS зоната бе скъсена. Надявам се догодина да я удължат! Това беше максимума, който успях да постигна“, посочи Пиастри.

„За съжаление това бе представяне бе следствие от позицията, от която стартирах. Последните два състезателни уикенда бяха толкова силни за нас като отбор. Знаете какво стана в Маями (има предвид удара със Сайнц – б.а.) и сега наказанието тук. Искам по-добри резултати. Ако продължавам да си върша добре работата, те ще дойдат“, уверен бе Пиастри.

Сред най-щастливите хора под подиума бе Зак Браун. Главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг се радваше на напредъка на екипа си. И докато в Маями той подхвърли на Фредерик Васьор шапка на Макларън, за да празнува победата на Норис с тях, то на Имола французинът се промъкна зад американския мениджър, докато той даваше интервю и му нахлупи една на Ферари.

„За първи път накарахме Макс да се изпоти!“, радваше се Зак Браун

„Мисля, че Ред Бул има страхотно предимство и остава отбора, който искаме да победим. Първо трябва да настигнем Ферари и да се надяваме Мерцедес да не догони нас. Сигурен съм, че можем да спечелим още състезания. Оскар свърши страхотна работа в квалификацията. Ако бе останал втори на грида, той също щеше да е в битката за победата“, каза още Браун.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)