Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: В такива условия човек се надява Макс да сбърка, но той...

Норис: В такива условия човек се надява Макс да сбърка, но той не греши

1386
0
Ландо Норис, Макс Верстапен
Ландо Норис и Макс Верстапен; снимка: Виктор Алекян

Първоначалната реакция на Ландо Норис за последния му опит в квалификацията за Гран при на Нидерландия беше, че обиколката му е била лоша. Впоследствие обаче пилотът на Макларън, който се класи втори и ще стартира от първа редица на грида на пистата Зандвоорт, каза, че е доволен и много щастлив от това постижение.

„Второ място е чудесен резултат. В такива условия човек се надява Макс [Верстапен] да сбърка, но той не греши. В известна степен е разочароващо, но пък съм наистина доволен от моето представяне“, засмя се Норис

„Отборът свърши страхотна работа. Беше хаотична квалификация, но още едно второ място е прекрасно постижение“, допълни Норис.

„Квалификацията по принцип е много напрегната сесия, без значение какви са условията. Но определено става още по-трудна, когато са променливи. Първата половина от обиколката ми бе мега, но втората част бе една от най-лошите, които някога съм правил. По принцип такива условия много ми харесват. Винаги съм обожавал да карам в променливо време. В такива моменти и постигаме най-добрите си резултати. И все пак съм втори. Не беше най-чистия ми тур, но въпреки това съм на това място. Ще го приема“, каза още Норис.

Оскар Пиастри се движеше близо до съотборника си през голяма част от квалификацията. В крайна сметка обаче остана осми.

„Просто не успях да събера всичко и да направя един наистина добър тур, когато имаше най-голямо значение“, посочи австралиецът

„До Q3 нещата вървяха, но съм разочарован, че накрая се оказах на по-ниска от очакваната позиция. Няма съмнение, че разполагаме с бърз автомобил. Да видим какво ще постигнем с него утре. Общо-взето очаквахме, че ще можем да се борим с Мерцедес, Астън Мартин и Ферари. Макс Верстапен е в своя собствена лига. Но щом Ландо успя да изпревари всички с изключение на Макс, то аз останах в другата група. По принцип трябва да сме на близки позиции“, каза още Пиастри.