Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис за удара с Льоклер: Не съм на пистата, за да пускам...

Норис за удара с Льоклер: Не съм на пистата, за да пускам всекиго

3809
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Нито един от пилотите на Макларън не стигна до финала на Гран при на Бразилия. Ландо Норис се удари с Шарл Льоклер в началния етап от състезанието, макар че не това причини отпадането му. Освен това той заяви, че не е на пистата, за да пуска всекиго.

„Стана ми по-трудно да карам след 40-45 обиколки, но имах време да си поема въздух и съм по-добре“, заяви Норис малко след финала.

Британският пилот бе с хранително натравяне точно преди уикенда в Бразилия. Той пропусна четвъртъка на пистата, но и по-нататък през уикенда не се чувстваше напълно в кондиция.

„Ако ще говорим за удара с Шарл Льоклер, то той се опита да ме изпревари по външната траектория и имаше неголям удар между колите. Това, разбира се, изобщо не бе нужно. Исках да направя нормално състезание, но не съм на пистата, за да пускам всекиго. Постарах се да се придържам максимално към моята траектория. Можех да му оставя евентуално още 5 сантиметра, но и той можеше да стори същото“, заяви Норис

„Беше първата обиколка и Льоклер опита да ме избута настрани при влизането в завоя. Вероятно не очакваше, че ще успея да запазя линията си на движение по цялата дължина на завоя. Аз сторих всичко по силите си и смятам, че беше по-скоро състезателен инцидент. За съжаление нещата не приключиха добре.“

„Но в крайна сметка не е кой знае какъв проблем. Такъв е животът. Просто бяхме твърде бавни, колата не работеше по най-добрия възможен начин. Дори не успях да финиширам и съм разочарован най-много от това. Явно при удара автомобилът е получил някаква повреда. След инцидента чувствах, че управлението не е съвсем наред и това доведе до допълнително падане на темпото. Все още не знам дали причината за отпадането ми беше двигател или електричество“, добави Норис.

Даниел Рикиардо отпадна от надпреварата на пистата Интерлагос още в първия тур. Причината при него бе удар с Кевин Магнусен

„Струваше ми се, че преминахме осми завой нормално, както и че намалих достатъчно, за да остана на траекторията си. Изобщо не очаквах, че ще има удар някъде около връхната точка на кривата. Тъкмо мислех, че всичко е наред, когато ударих задната част на Хаас-а на Кевин. Мръднат надясно в опит да предотвратя последващ сблъсък, но стана каквото стана. Общо-взето такива неща се случват в първата обиколка. Чиято и да е вината, и двамата отпаднахме, което е неприятно и за него, и за мен“, обясни Рикиардо.

Австралиецът получи наказание 3 места назад на грида за инцидента. Санкцията е за финала на сезона в Абу Даби – последното състезание на Рикиардо с Макларън, а може би и във Формула 1.